Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La renúncia de Carreras (PDECat) obre la porta al retorn de Quim Nin a la Diputació

Les renúncies de Montserrat Carreras (PDECat) i Gervasi Aspa (ERC) són el tret de sortida a un relleu endreçat dins el ple de la Diputació de Tarragona
L'alcalde d'Albinyana, Joaquim Nin, en un acte a començaments d'any a la Diputació | Gerard Recasens

 

Divendres mogut políticament parlant al Palau de la Diputació de Tarragona. La diputada provincial, i alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras (PDECat) ha presentat la seva renúncia a l'acta de diputada obrint així el mecanisme corresponent per procedir al seu relleu.

 

La secretaria de la Diputació de Tarragona ha sol·licitat ja la credencial de diputat al govern central. Un cop rebuda l'acta, i si el suplent accepta la mateixa, es convocaria un ple de presa de possessió per finalitzar el relleu. El substitut de Carreras seria l'actual alcalde d'Albinyana, Quim Nin. Nin, si pren l'acta, tornaria a una administració que coneix de primera mà i de la qual en va ser vicepresident des de l'any 2003 fins a l'any 2010. 

 

Nin, políticament profundament coneixedor del territori i de les diferents administracions que hi són presents, també ha exercit com a Delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona des de començaments de 2011 fins a l'any 2016, any en el qual va ser nomenat secretari general de la presidència del Govern de la Generalitat.

 

Canvis a Esquerra Republicana

No només hi haurà el relleu de Carreras al PDECAt com a novetat del ple de la Diputació. Pel que fa al grup d'Esquerra Republicana, la renúncia de Gervasi Aspa a l'acta i, així mateix, al paper de portaveu de grup, comporta un pas endavant per Pau Ricomà, nou portaveu en dedicació exclusiva a la Diputació,  i per Paco Gas, diputat suplent i alcalde de Roquetes.

 

En un altre ordre de coses, paga la pena recordar que tant el grup d'Esquerra Republicana com el de la Cup han protestat públicament pel que consideren «un veto» a una moció per penjar un llaç groc a la façana de la Diputació i que presidència de la mateixa no va portar al ple.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris