Quinze denúncies per irregularitats en la venda de petards durant la campanya de Sant Joan a Tarragona

La Guàrdia Civil va realitzar més d'un centenar d'inspeccions a la demarcació
Quinze denúncies per irregularitats en la venda de petards durant la campanya de Sant Joan a Tarragona | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil ha fet públiques el seguit d'inspeccions que es van realitzar arreu dels Països Catalans en el marc de les festes de Sant Joan. A la demarcació de Tarragona, aquest fet es va traduir en un total de 105 inspeccions als establiments de venda, fabricació o emmagatzematge de petards; de les quals quinze van comportar una denúncia per irregularitats. Arreu del Principat, les inspeccions van superar el miler, i es van registrar un total de 48 denúncies.

 

 

 

Venda irregular, a menors d'edat, i emmagatzematge perillós

Entre les infraccions, destaca per la seva gravetat la venda irregular d'una remesa de material pirotècnic que s'havia de destruir per ordre judicial, per part d'una empresa barcelonina, que a més, hauria rebut el pagament de 130.000 euros per realitzar la tasca. A Tarragona es van localitzar prop de 700 quilos d'aquest material, mentre que la resta, prop de 44.000 quilos, es trobava en punts de venda de la demarcació de Barcelona.

 

D'altra banda, es va denunciar la utilització de furgonetes com a dipòsit de material pirotècnic; un fet que va comportar la intervenció de més de 28.000 unitats que es trobaven a l'interior dels vehicles.

 

A més a més, es van registrar nombroses vendes a menors d'edat, i per primera vegada, es va detectar que després del tancament de les casetes temporals de venda de petards, no es retornava el material sobrant als recintes autoritzats per la Subdelegació del Govern; comportant un greu risc per la seguretat ciutadana.

 

 

Quinze denúncies per irregularitats en la venda de petards durant la campanya de Sant Joan a Tarragona | Guàrdia Civil