Tarragona surt al pas de les crítiques pels radars i recorda que els primers dies «no se sancionarà»

El conseller de Mobilitat, Xavier Puig, remarca que «es tracta d'una campanya pedagògica, no punitiva»

Aquest dilluns, 14 de setembre, ha sigut el primer dia de Tarragona dins del club ‘ciutats 30’, és a dir municipis d’arreu de l’Estat que han implantat la velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora a les vies urbanes. Aquest primer dia ha anat acompanyat d'una allau de crítiques a les xarxes socials, sobretot arran de les primeres fotografies dels radars instal·lats en punts tan cèntrics de la ciutat com la rambla Francesc Macià. 

Les piulades es van multiplicar fent incís en què encara no s'havia canviat tota la senyalització viària i ja s'havien instal·lat radars. L'acusació d'afany recaptatori, tot i que l'Ajuntament havia indicat en reiterades ocasions que els primers dies no se sancionaria, es van fer presents. 

Xavier Puig surt al pas

El consistori ha fet balanç de la primera jornada assegurant que ha sigut «positiu». El conseller responsable, el polític republicà Xavier Puig, ha fet incís en què es tracta d'un «canvi en la cultura de la mobilitat» i pel que fa a la polèmica sobre els radars, ha respost des del seu perfil personal de Facebook. Puig ha assegurat que «els radars, durant els primers dies, hi són per recomptar velocitats estadísticament, però no motivaran cap sanció. Bé, excepte vulneració flagrant, com per exemple anar a 70 en un tram de 30. Aquesta és la instrucció que es va donar a a la Guàrdia Urbana. És una campanya pedagògica, no punitiva».

Puig ha insistit en el fet que «l'objectiu és una adaptació eficaç a la normativa, no recaptar. L'èxit serà aconseguir una ciutat més segura i amable per tots!» A més a més, en una nota de premsa enviada als mitjans, el consistori informava que, en aquesta primera jornada, el 81% dels conductors complien els límits de velocitat; 111 conductors superaven el límit de velocitat de 30 km/hora però només 11 vehicles passaven dels 40 km/hora. La Guàrdia Urbana va aturar a 560 vehicles. Pel que fa a bicicletes i patinets, 40 persones circulaven per la vorera en lloc de la calçada.

«De cotxes n'hi ha de seguir havent i el seu ús moltes vegades és imprescindible. Però una ciutat excessivament organitzada al voltant del cotxe és sinònim de col·lapse», apuntava el màxim responsable de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona. Puig afegia el següent: «La qüestió és repensar la ciutat per tal que les persones que vulguin tirar endavant opcions de mobilitat més netes i a escala més humana, puguin fer-ho. I no perdre de vista que sense vianants no hi ha ciutat, o en tot cas no la que volem».

"Actes i horaris: El programa de Santa Tecla d'avui dimarts, 15 de setembre" "Comença Santa Tecla 2020! Parlem amb la perpetuadora de les festes d'enguany"