La rambla Francesc Macià, el nou «punt negre» de Tarragona

L'Associació de Veïns del Parc Francolí reclama amb urgència la instal·lació d'un semàfor o un altre element viari que alenteixi els vehicles
En l'últim mes hi ha hagut tres atropellaments al mateix punt de la rambla Francesc Macià. | Google Maps

 

La rambla Francesc Macià s'ha convertit en el nou «punt negre» de Tarragona. En les últimes setmanes s'hi han produït diversos atropellaments, per aquest motiu, l'Associació de Veïns del Parc Francolí reclama amb «urgència» la instal·lació d'un semàfor al centre de la rambla o altres elements viaris que alenteixin els vehicles.

 

Una dona morta, un gos mort i un home ferit lleu. Aquest és el balanç d'atropellaments a la rambla Francesc Macià en l'últim mes. Es tracta d'una zona on temps enrere hi havia, a la conca dreta en direcció a l'hospital Joan XXIII, dos guals que obligaven a reduir la velocitat. Es van retirar per facilitar la conducció de les ambulàncies que es desplaçaven cap al centre hospitalari i per millorar la seguretat de les motocicletes. «Des que es van treure, els cotxes baixen a molta més velocitat», denunciava la portaveu de l'entitat veïnal, Roser Barrio. 

 

Els veïns reclamen un semàfor al centre de la rambla Francesc Macià

Després del primer atropellament mortal que es vivia en aquesta rambla de Tarragona, els veïns de la zona van reclamar immediatament la instal·lació de senyals o altres elements per reduir la velocitat dels vehicles. L'Ajuntament de Tarragona va respondre amb la instal·lació de vuit panells lluminosos que alerten dels passos de vianants en diferents trams de la rambla. 

 

«No ha estat suficient. No se n'adonen que cal alguna cosa més?». Aquesta era la pregunta que llençava Barrio al consistori, després d'un mes amb tres atropellaments en el mateix punt de la rambla. «Volem un semàfor al centre de la rambla perquè els cotxes frenin», exclamava la portaveu veïnal. En cas que això no fos possible, reclamen altres elements de senyalització «més útils que els panells lluminosos». 

 

L'Associació de Veïns vol reunir-se amb urgència amb el regidor de Mobilitat

L'Associació de Veïns del Parc Francolí reclama amb «urgència» una reunió amb el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Acero. «Quan va haver-hi l'atropellament mortal, em va dir que havíem d'esperar l'informe tècnic per prendre mesures. Ara, l'informe ja hi és. A què esperem?», es preguntava Barrio. 

 

El barri del Francolí és un dels que més creix a la ciutat de Tarragona. L'entitat veïnal vol respostes i solucions del consistori per posar fi a la problemàtica de la seguretat viària. «Ells saben què s'ha de fer. Que ho facin», acabava dient Barrio. 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris