La classe política es mobilitza per Tarragona arran de l'explosió al polígon químic

El president del govern espanyol Pedro Sánchez s'ha posat a disposició del president del govern català, Quim Torra

La classe política catalana ha reaccionat amb rapidesa a l'explosió, aquest dimarts, 14 de gener, al polígon químic de Tarragona. El president del govern català, Quim Torra, ha demanat, tres quarts d'hora després de l'explosió, seguir les instruccions de Protecció Civil i ha anunciat, en una piulada al seu compte de Twitter, que es desplaçava cap a Tarragona. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha posat a disposició del seu homòleg català, també en una piulada al seu compte de Twitter.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El número dos de l'executiu català, el republicà Pere Aragonès, s'ha pronunciat en la mateixa línia que Torra, recomanant seguir les instruccions que Protecció Civil feia públiques per Twitter. 

La resposta dels polítics tarragonins

Es dóna la circumstància que els caps de files de les dues principals formacions espanyolistes, el PP i Ciutadans, són nadius de Tarragona. Tant Alejandro Fernández, president dels conservadors catalans, com la líder dels taronges a Catalunya, la tarragonina Lorena Roldán han fet sengles piulades per donar a conèixer la seva «màxima preocupació» arran de l'explosió al polígon químic.

En l'àmbit estrictament local, l'equip de govern municipal de Tarragona ha guardat silenci en un primer moment mentre que el delegat del govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, el vallenc Òscar Peris, tenia previst atendre els mitjans de comunicació a la seu de l'edifici 112. 

"💥URGENT: L'onada expansiva de l'explosió química enfonsa una casa a Torreforta i provoca un mort" "🔴 Les sirenes d'alerta química no haurien sonat en l'explosió del polígon sud"