NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

El CDR convoca noves mobilitzacions a Tarragona avui i demà

La campanya solidària 'Recicla per a elles' recull 2.574 kg de vidre a Tarragona

Per cada quilo de vidre recollit s'aportarà un euro en benefici de la lluita contra el càncer de mama
La campanya solidària 'Recicla per a elles' recull 2.574 kg de vidre a Tarragona | cedida

 

La campanya solidària 'Recicla per a elles', impulsada per l'Ajuntament de Tarragona i l'organització sense ànim de lucre Ecovidrio, ha finalitzat amb la recollida de 2.574 quilos de vidre en els deu contenidors de color rosa que es van instal·lar a la ciutat.

 

La iniciativa s'emmarcava en la commemoració del Dia Contra el Càncer de Mama, i l'objectiu de la qual era, que per cada quilo de vidre recollit, es destinarà un euro a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer.

 

Tot i que la investigació sobre el càncer de mama és de les meves avançades i que a hores d'ara el grau de mortalitat és quasi insignificant, les fundacions i organismes públics segueixen necessitant recursos per perfeccionar les intervencions per causar el mínim impacte sobre el cos de les i els pacients, i molt especialment, per oferir-los suport al qual sovint suposa un impacte psicològic important.

 

Tot plegat doncs una campanya solidària que aportarà 2.574 euros a la Fundació Sanda Ibarra, però que amb la difusió que han fet els contenidors i el projecte, s'espera alguna donació privada més.

 

La campanya solidària 'Recicla per a elles' recull 2.574 kg de vidre a Tarragona | cedida

 

El vidre el material perfecte

D'altra banda, la campanya era una oportunitat també per conscienciar tarragonines i tarragonins de la importància del reciclatge del vidre. A diferència del plàstic, el vidre és un material net no contaminant, ni en el seu procés de creació ni en el de reciclatge, de tal manera que cada cop que llencem els envasos de vidre al corresponent contenidor, s'inicia una cadena de reciclatge perfecta en la qual els envasos d'aquest material poden tenir una vida infinita.

 

Segons les darreres dades de reciclatge a Tarragona, tarragonines i tarragonins van reciclar 2.307 tones de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar una mitjana de 17,5 kg. Tarragona se situa amb una mitjana de 64 habitants per contenidor, comptant amb un total de 803 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris