NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

El Port de Tarragona licita les obres de rehabilitació de l'antiga seu per 5,5 MEUR

L'espai es destintarà a usos administratius, serveis portuaris i a altres empreses
Una imatge de com podria quedar el nou edifici un cop fetes les obres | TarragonaDigital

 

El Port de Tarragona ha tret a licitació les obres de rehabilitació de l'antic edifici de l'Autoritat Portuària. Les obres compten amb un pressupost de cinc milions i mig d'euros i es preveu que durin 18 mesos. L'edifici es destinarà a usos administratius i serveis portuaris. Una part de les oficines també podran ser utilitzades per terces empreses i es destinarà un espai a sales d'actes per la ciutadania.

 

Obres de rehabilitació de l'antic edifici del Port de Tarragona

Les obres de rehabilitació comprenen una intervenció integral de tot l'edifici que té en total 4.828 metres quadrats. Es tracta d'un dels edificis més emblemàtics d'aquesta infraestructura. Després d'estudiar diferents opcions el Port ha decidit que el futur edifici es regirà per un model mix d'ús administratiu i de serveis portuaris.

 

Els serveis de Port Control, fins ara ubicats al moll de Catalunya, s'instal·laran a l'útima planta d'aquest edifici i a la planta cinquena s'ubicaran els serveis administratius de Salvament Marítim, l'àrea de senyals marítims de l'APT i l'àrea administrativa de la Corporació de Pràctics. També si instal·laran sales operatives per a Capitania Marítima i per a la Direcció d'Operacions Portuàries i una sala de crisis.

 

A la resta de plantes es preveu crear oficines per tal que s'hi puguin instal·lar terceres empreses. Dues plantes quedaran reservades a l'Autoritat Portuària i la planta baixa es destinarà a la ciutadana amb serveis com ara una sala d'actes i un centre d'interpretació del Port.

 

Imatge de com quedarà l'interior de l'edifici | TarragonaDigital

 

Un edifici emblemàtic

L'emblemàtic edifici de l'Autoritat Portuària va quedar desert el 2010 quan les oficines es van traslladar a un edifici nou ubicat just al costat. L'antic necessitava obres de millora per poder adequar-lo a temes energètics, d'habitabilitat, comunicacions i seguretat. Des de llavors s'havia especulat molt sobre els possibles usos d'aquest edifici.

 

Imatge de l'última planta | TarragonaDigital

 

Des de l'Autoritat Portuària asseguren que aquest és un pas més en la millora de la façana marítima i que va de la mà de la nova passarel·la que uneix la ciutat amb el mar, el futur passeig marítim o un projecte previst de reordenació de la zona on s'ubica l'antic edifici i el nou amb un seguit de millores urbanístiques. Aquest projecte també preveu l'ampliació de places d'aparcament de la zona dels tendals i 90 places noves d'ús públic.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris