Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

FOTOS

Santa Tecla 2019: les imatges de 37a Mostra de Folklore Viu

El Banc d'Espanya de Tarragona es podria rehabilitar gràcies a una subvenció europea

L'Ajuntament de Tarragona està acabant de redactar el projecte, que presentarà a Europa previsiblement abans d'acabar el mes de novembre
La rehabilitació del Banc d'Espanya es podria pagar amb la subvenció europea dels FEDER. | TarragonaDigital

 

La rehabilitació de l'edifici del Banc d'Espanya de Tarragona per convertir-lo en un centre de divulgació científica podria pagar-se amb l'ajuda d'una subvenció europea. L'Ajuntament de la ciutat es presentarà a la convocatòria del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per tal d'aconseguir cofinançar el projecte, que anirà de la mà de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i els quatre instituts de referència al territori (ICIQ, ICAC, IPHES i IISPV). El termini de presentació de sol·licituds acabarà el 5 de desembre, per això, el consistori està acabant de redactar el projecte, que farà arribar previsiblement aquest mes de novembre.

 

La subvenció europea ha passat a ser la primera i única opció del consistori. A principis d'aquest any, l'Ajuntament va presentar la sol·licitud per aconseguir les subvencions estatals provinents de l'1,5% cultural, però van passar de llarg. Ara, els FEDER són l'alternativa amb què somia l'equip de govern, després que presentés el projecte de rehabilitació del Banc d'Espanya l'abril de 2017 sense aconseguir-ne el finançament. 

 

Transformar el Banc d'Espanya en l'«aparador del coneixement científic de Tarragona»

La previsió de l'Ajuntament de Tarragona és convertir l'antic edifici del Banc d'Espanya en un centre de divulgació científica. El paper protagonista el tindrien l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l'Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), a més de la URV.

 

Amb aquesta remodelació total de l'edifici, que té tres plantes i uns 2.800 metres quadrats, es busca constituir l'espai en «aparador del coneixement científic que es genera a Tarragona i que està estretament lligat amb el territori, patrimoni i economia de la regió», segons informaven fonts municipals. Tots quatre instituts han estat designats per l'Ajuntament de Tarragona per assessorar en la concepció del projecte i també per dotar de contingut l'equipament. 

 

Un cop estigui rehabilitat, ICIQ, ICAC, IPHES, IISPV i URV se n'encarregaran del contingut a través del disseny i la implementació de la programació d’activitats de divulgació de la ciència i de transferència de coneixement

 

La resolució de la subvenció, el mes de juny

L'Ajuntament presentarà la documentació i el projecte de rehabilitació del Banc d'Espanya aquest mes de novembre. El termini per fer arribar les sol·licituds acaba el 5 de desembre. La resposta per part d'Europa arribarà en un màxim de sis mesos a partir de la data de finalització. Per tant, serà el mes de juny, després de les eleccions municipals, quan se sabrà si el cofinançament europeu és possible

 

En cas d'aconseguir la subvenció, les actuacions al Banc d'Espanya haurien d'estar executades i pagades el 31 de desembre de 2021. Tot i així, es podrien prorrogar fins el 2023 si l'Ajuntament ha executat almenys el 70% del projecte. El pressupost del projecte rondaria els 3 milions d'euros i, segons va afirmar l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros a principis de 2018, «les obres començaran el 2019 sí o sí». Caldrà veure si aquestes previsions es compleixen, però l'única oportunitat passa per aconseguir la subvenció dels FEDER. 

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris