NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

El ple de Tarragona renovarà el Consell d'Administració d'Espimsa

Els càrrecs dels membres del consell d'administració de l'empresa que gestiona el Mercat són per cinc anys
Mercat Central de Tarragona | Miguel Cabrerizo

 

Aquest dimecres 24 d'octubre es gira feina al ple municipal de l'Ajuntament de Tarragona. A partir de les 9 del matí, el ple, reunit en la seva condició de Junta General de l'Empresa Municipal de Serveis (Espimsa), procedirà amb la renovació dels càrrecs del consell d'administració de l'entitat, ja que estan «caducats». Els càrrecs s'exerceixen per cinc anys i poden ser reelegits una o diverses vegades més. 

 

La notícia va una mica més enllà del mer procediment administratiu, ja que Espimsa té entre les seves mans algunes decisions de caràcter polític i ciutadà d'importància. Ara com ara la presidenta del consell d'administració és la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, i la vicepresidència recau en Enrique Bilbao, representant del Partit Popular.  També hi tenen cadira la consellera socialista Begoña Floria i el regidor de Ciutadans, Pedro Sánchez. Altres membres són representants dels paradistes del Mercat central de Tarragona, entre altres associacions que s'asseuen al consell d'administració d'Espimsa.

 

Nova parada al mercat de Torreforta

El mercat municipal de Torreforta també està dins l'àmbit de competències de l'Empresa Municipal de Serveis. De fet, les instal·lacions de Ponent, després de la gran obra de remodelació del mercat de plaça Corsini, són un dels assumptes pendents d'Espimsa. Aquest dimarts 22 d'octubre, el mercat de Torreforta tenia en funcionament cinc de les 13 parades que disposa.

 

Tanmateix, les bones notícies comencen a arribar, encara que sigui lentament. Aquest dimarts finalment ha apujat la persiana una peixateria, la peça clau, segons indiquen els venedors del mercat, per tal de «dinamitzar l'activitat del mercat». Queden, però, esculls per salvar com la durada de les concessions perquè, en un entorn ple de superfícies comercials, apostar per una parada al mercat de Torreforta durant els pròxims 20 anys genera dubtes, segons els venedors, per fer-se càrrec d'un negoci al mercat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris