NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

Finalitza la restauració de les portes de l'orgue de la Catedral de Tarragona

Iniciada a principis del 2017, s'inaugurarà el 25 d'octubre en un Seminari explicatiu
Orgue Major de la Catedral de Tarragona | arquebisbat de tarragona

 

L'Arquebisbat de Tarragona ha fet oficial la finalització de les obres de conservació i restauració de les portes de l'orgue de la Catedral. La tasca, que es van iniciar a principis del 2017 i que ha finalitzat el passat 3 d'agost, veurà la seva inauguració oficial el dia 25 d'octubre, quan es farà un Seminari explicatiu sobre el procés d'extracció, restauració i col·locació d'aquestes peces monumentals.

 

La caixa històrica de l'Orgue Major de la Catedral de Tarragona, fou elaborada a mitjans del segle XVI pels escultors Jeroni Sanxo i Perris Ostris, i conjuntament amb l'obra pictòrica de les seves portes a càrrec del piemontès Pietro Paolo da Montalbergo, constitueixen una de les obres més importants del Renaixement manierista de Catalunya.

 

Després que es trenqués un dels bastidors com a conseqüència del seu estat de deteriorament i de consultar les possibles intervencions al Centre de Béns Mobles de Catalunya, l'arquebisbat va prendre la decisió d'iniciar el projecte de conservació i restauració. Aquest projecte, que ha estat liderat per David Silvestre, ha comptat amb un gran equip de conservadors i restauradors especialitzats en pintures sobre tela de grans dimensions, coordinats per Maite Toneu.

 

Una tasca monumental basada en el criteri de la mínima intervenció

L'equip, supervisat pel Doctor Antonio Martínez Subías, canonge responsable del patrimoni artístic de la Catedral, ha treballat de forma interdisciplinària amb altres professionals especialitzats, que van des d'ebenistes, arquitectes i fotògrafs, a químics, rellotgers, personal de laboratori i empreses de moviments d'obres i grans bastides.

 

Tot i aquest gran desplegament, la intervenció s'ha basat en el criteri de la mínima intervenció i el màxim respecte per tots els elements que conformen la història de l'obra. Així doncs, tota aquesta tasca s'ha fet a la mateixa Catedral, on s'han hagut de condicionar espais de treball.

 

El projecte de conservació i restauració ha tingut un cost de 363.765 euros, i ha estat possible gràcies a les aportacions que han fet diverses entitats i institucions. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (100.000 euros), la Diputació de Tarragona (30.000 euros), la Fundació Privada Mútua Catalana (60.000 euros) i el Capítol de la Catedral (173.765 euros). 

 

Orgue Major de la Catedral de Tarragona | arquebisbat de tarragona

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris