Imatge de la pancarta a la façana de l'Ajuntament de Tarragona

Tarragona retira la pancarta de «Llibertat presos polítics»

El grup municipal del PP va presentar un recurs el passat 28 de desembre

L'Ajuntament de Tarragona  ha fet públic que aquest migdia s'ha procedit a retirar  la pancarta  'Llibertat presos polítics' de la façana de l'Ajuntament de Tarragona, amb motiu del requeriment efectuat per la Junta Electoral de Zona (JEZ), pel fet d'estar en període electoral. L'actuació del consistori s'ha conegut el mateix dia que la formació d'ultradreta VOX ha donat a conèixer que havia denunciat a l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, davant la Junta Electoral, per la pancarta dels presos. 


📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tanmateix, tot apunta que el requeriment de la JEZ no té res a veure amb la iniactiva de VOX sinó amb un recurs  presentat pel grup municipal del PP  al consistori de Tarragona el 28 de desembre de l'any passat. 

Llaços grocs

El recurs dels conservadors tarragonins, presentat pel seu portaveu, José Luís Martín, argumenta, entre altres, que la llibertat d'expressió pertany «a les persones, i no als governants, que han de respectar el principi  de neutralitat  de les administracions públiques». Així mateix, també se sosté que «els llaços grocs, les banderes estelades i les pancartes són símbols partidistes».

Per últim, l'escrit presentat pel PP a la Junta Electoral conclou demanant que es prohibeixi  als funcionaris, en l'exercici de les seves funcions, l'exhibició  de «llaços grocs o insígnies de petició de llibertat dels mal anomenats, pels partits independentistes, presos polítics».