Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Retiren el polèmic tòtem publicitari de Parc Riu Clar de Tarragona

Després d'una lluita de gairebé tres anys, el tòtem publicitari ja no formarà part del barri Parc Riu Clar de Tarragona

 

El tòtem publicitari del barri de Parc Riu Clar, a l'ull de la polèmica. | Josep M. Llauradó

 

Una gran grua i tres operaris han desmuntat durant el matí d'aquest dijous, 12 de juliol, el polèmic tòtem publicitari del barri de Parc Riu Clar. Després de dos anys i mig pressionant perquè es retirés el tòtem publicitari de 17 metres d'alçada, finalment les peticions veïnals han sigut escoltades. El tòtem s'havia instal·lat al barri el passat mes de desembre del 2016 al carrer de Lluís Bonet i Amigó.

Una tanca al voltant del tòtem de Riu Clar des del març

Al mes de març, es va instal·lar una tanca perimetral que envoltava el tòtem, però no pas tot el territori, com va ser sol·licitat. Van descobrir que el tòtem no tenia llicència per estar instal·lat allí, sinó que tenia permís per a estar a l'A-7 i no a la T-11, com era el cas.

 

A més cal remarcar que va ser un inconvenient pels veïns des del primer moment, per motius d'estètica i de seguretat, pel perill que podia existir que algunes persones accedissin i s'hi pugessin. Arribats a aquest punt, el conseller d'Urbanisme va aprovar una nova ordenança municipal amb el propòsit que no hi hagués més publicitat d'aquest tipus a les poblacions. 

 

La tanca va ser posada pel propietari del terreny, a requeriment de l'Ajuntament. | Josep M. Llauradó

 

El mes d'abril del 2017, la Junta de Govern Local va establir la retirada del tòtem, tasca adjudicada a l'empresa Annunzia Publicidad Exterior SL, que ho havia de dur a terme en el termini d'un mes. D'aquesta manera, s'havia de deixar el terreny en l'estat en el qual es trobava abans de cometre la infracció.

 

L'Ajuntament de Tarragona va tapar el tòtem publicitari amb pintura a l'abril

Finalment, però qui ha assumit la retirada del tòtem ha acabat sent l'Ajuntament de Tarragona. De fet, el passat mes d'abril l'Ajuntament de Tarragona va tapar el panell publicitari amb pintura i en va desinstal·lar la il·luminació, davant l'incompliment de l'empresa, que va haver de fer-se càrrec dels costos d'aquesta gestió per una questió subsidiària. 

 

Així, després de gairebé tres anys de lluita, el tòtem marxarà de Riu Clar i ha estat el mateix propietari qui ha s'ha donat per vençut després de la pressió que hi ha fet l'Ajuntament durant tant de temps. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris