Ricomà vol acordar amb les associacions de veïns «quan han de sonar les sirenes d'emergència química» a TGN

El conseller Buch s'ha compromès a «simplificar els criteris d'activació de les sirenes» i a donar més pes al territori
Ricomà celebra els esforços d'Interior per donar veu al món municipal de Tarragona | Ajuntament de Tarragona

 

L'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, vol reunir-se amb les associacions de veïns de la ciutat per acordar «quan han de sonar les sirenes d'emergència química» en cas que es repeteixi un ensurt o una desgràcia com la del passat 14 de gener a la planta d'IQOXE, a la Canonja. Ho ha anunciat després de reunir-se amb el conseller d'Interior, Miquel Buch —i molts altres agents— i escoltar la proposta de «simplificar els criteris d'activació de les sirenes» que ha manifestat el mateix Buch.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El responsable d'Interior ha anunciat una bateria de novetats, propostes i millores per gestionar futures emergències químiques millor del que es va fer ara fa quatre setmanes al Polígon Sud de Tarragona. D'entre elles, en destaca el retorn de la gran eina local per planificar les emergències concretes i singulars de la química tarragonina (PLASEQTA), el compromís de «dotar de més pes al territori per a la presa de decisions» en aquests casos o la proposta de complementar les polèmiques sirenes amb avisos per missatgeria mòbil SMS.

 

Ricomà demana celeritat al govern català per aplicar les propostes de millora anunciades al 112

L'alcalde de Tarragona ha rebut el guant amb bones paraules i celebra que s'hagi «interpel·lat a tots els ajuntaments del territori» per revisar, refer i reconstruir els plans i protocols que s'han demostrat insuficients. Ricomà ha anunciat que comptarà amb les associacions de veïns «perquè el seu paper és fonamental i cal escoltar-los», i d'aquestes reunions sortirà una proposta definitiva que el batlle traslladarà als caps d'Interior per tal d'adaptar el nou protocol de sirenes a les necessitats de la ciutat.

 

Pau Ricomà ha reclamat que les mesures anunciades per Buch «s'implantin de pressa» i que comptin amb «partides pressupostàries» per fer-les viables com més aviat millor. L'alcalde, satisfet amb la proposta de complementar les sirenes amb els missatges SMS, ha valorat que «necessitem sistemes d'informació propis del segle XXI» i ha insistit que l'explosió d'IQOXE va posar de manifest mancances que ara cal resoldre i millorar de forma conjunta i coordinada.

 

«La coordinació de les emergències ha de continuar sent de la Generalitat», recorda l'alcalde de Tarragona

Malgrat celebrar el protagonisme que recaurà en les administracions locals, el batlle ha matisat que «la coordinació de les emergències ha de continuar sent de la Generalitat, que és qui té la informació de les empreses químiques i els operatius per fer front a les emergències», i ha demanat que «en situacions crítiques només hi hagi una sola veu» per tal de garantir un criteri ferm i únic en els moments de màxima necessitat.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Tarragona