Robatori amb força a una botiga de la plaça Corsini de Tarragona

Els fets van tenir lloc la matinada d'aquest dijous, el lladre va colpejar el vidre de la porta dues vegades per accedir a l'establiment i va endur-se uns 1.900 euros en efectiu

Robatori amb força a una botiga de la plaça Corsini de Tarragona. Els fets van tenir lloc aquest dijous, 27 de desembre, al voltant de les cinc i mitja de la matinada. Un individu vestit amb una jaqueta d'hivern blava  va acostar-se a l'establiment, va agafar embranzida i va colpejar la porta, de vidre, fins a trencar-la. Tot seguit, va dirigir-se a la caixa enregistradora i, en veure que no la podia obrir, la va arrencar. El botí va ser d'uns 1.900 euros i l'amo de la botiga té clar que «caldrà posar una porta de seguretat blindada». «El problema és que aquesta plaça és molt fosca», ha manifestat a aquest mitjà. Els Mossos d'Esquadra van arribar pocs minuts més tard que sonessin les alarmes, però no van poder enxampar el lladre. 

La plaça Corsini de Tarragona s'ha convertit, en els últims mesos, en un dels espais més concorreguts de la ciutat. L'estrena del rellotge carilló del Mercat Central, sumada a la recent remodelació de la plaça, que torna a acollir els mercadets, ha propiciat la dinamització comercial del centre. És per aquest motiu que el robatori amb força produït aquest dimecres és un fet inusual. 

Robatori amb força a una botiga de vins de la plaça Corsini de Tarragona

Faltaven pocs segons per les cinc i mitja de la matinada d'aquest dimecres quan la botiga Vinalium de la plaça Corsini de Tarragona, especialitzada en vins i licors, era objecte d'un robatori amb força.  Un individu vestit amb una jaqueta d'hivern blava amb franges blanques, pel llarg i cara descoberta es va acostar a l'entrada de l'establiment. Va agafar una mica d'embranzida i va colpejar la porta de vidre amb el peu. En la primera ocasió no va poder trencar-la, però amb la segona puntada va aconseguir tirar-la a terra. 

Ràpidament va entrar a la botiga, va dirigir-se a la caixa enregistradora i  va començar a moure-la per obrir el calaix dels diners. Tal com es pot observar en el vídeo, l'home duia les mans embenades. «Creiem que venia de robar en un altre lloc», deia l'amo de la botiga. Possiblement, l'home estava ferit, perquè va deixar rastre de sang al terra del local. 

El lladre va estar a l'interior de la tenda poc més d'un minut. Com no podia obrir el calaix, va endur-se'l sencer. «El botí va ser d'uns 1.900 euros», explicava el propietari. Tot i això, el que més «ràbia» li ha fet és que «ha trencat la porta de vidre i com tothom està de vacances he hagut de posar una fusta».

Les alarmes van saltar i les càmeres ho van gravar tot. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va arribar pocs minuts després dels fets, però no van poder enxampar el culpable. La policia autonòmica està investigant els fets perquè «l'home anava a cara descoberta». 

El propietari de l'establiment, preocupat per la falta de llum de la plaça Corsini

Des que es va remodelar, la plaça Corsini de Tarragona ha guanyat protagonisme i s'ha convertit en un espai molt concorregut. Tot i això, els veïns de la zona han reivindicat en diverses ocasions que a la plaça li falta llum.  El propietari de la botiga que va patir el robatori també creu que si hi hagués més il·luminació, «aquestes coses potser no passarien». «El problema és que la plaça Corsini és molt fosca», ha manifestat a TarragonaDigital

Per tal d'evitar nous episodis com aquest,  l'amo de Vinalium instal·larà una porta de seguretat blindada  quan hagin passat les festes.