Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Reunió d'urgència a Tarragona entre veïns, mossos, urbana i ajuntament pels robatoris a vehicles

Entre l'1 i el 23 de setembre hi va haver 157 denúncies més per robatoris a cotxes i la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona assegura que «estem farts»
Un vehicle amb els vidres trencats després de patir un robatori amb força | TarragonaDigital

 

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona es reunirà d'urgència el proper 8 d'octubre amb els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i l'equip de govern de la ciutat per tractar la problemàtica dels robatoris amb força a vehicles estacionats en vía pública. «Estem farts i la situació ja no es pot suportar», assegurava la presidenta de l'entitat, Cristina Berrio. 

 

Els robatoris amb força a vehicles estacionats en via pública s'han disparat els darrers mesos a la ciutat de Tarragona. L'última dada que es coneix no convida a l'optimisme: entre els dies 1 i 23 de setembre, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van formalitzar un total de 157 denúncies. O dit d'altra manera, al mes de setembre hi va haver gairebé set robatoris a vehicles al dia. Es tracta d'una xifra similar a la que es va donar en el mes d'agost, que va tancar amb 257 denúncies. 

 

«Tenim molt clar que han de tornar els agents de barri. Hem de guanyar presència policial als carrers per intentar frenar aquesta onada». Així de clara es mostrava Berrio, qui criticava que «les oficines de la Urbana i els Mossos estan plenes». «S'haurien de buidar i els agents han de començar a sortir al carrer», subratllava. 

 

El proper 8 d'octubre a la tarda, membres de la FAVT compartiran taula amb la policia autonòmica, local i l'equip de govern per fer-los arribar el malestar del conjunt de les associacions de veïns i buscar solucions a aquesta problemàtica. Ja fa molts mesos que els robatoris a vehicles s'han convertit en un fet habitual.

 

Vidres trencats i panys forçats a Tarragona

Els lladres fan ús d'objectes pesants per trencar els vidres dels cotxes i poder accedir a l'interior amb facilitat. Una de les últimes víctimes d'aquest fet delictiu, un veí de Tarragona de 24 anys, informava a aquesta redacció que «em van trencar el vidre petit del davant i es van emportar les ulleres de sol i la motxilla del gimnàs». Els fets van tenir lloc el passat dissabte cap a les deu de la nit al carrer Enric d'Ossó. 

 

Un altre dels mètodes que utilitzen els assaltants és el de forçar el pany, tal com ha informat la Guàrdia Urbana a aquesta redacció. D'altra banda, els episodis de robatoris es repeteixen arreu del municipi. No es tracta, per tant, d'un problema aïllat. Això és el que provoca que la FAVT s'hagi plantat i hagi dit «prou». No transmet les queixes d'una sola associació, sinó de gairebé tot el teixit veïnal de la ciutat. 

 

A la reunió del proper dilluns, la FAVT també vol tractar altres problemàtiques com l'incivisme o les ocupacions il·legals. «Tot plegat provoca que els ciutadans estiguem en una situació vulnerable. Ens preocupa molt la situació actual», acabava dient Berrio. Caldrà veure quina és la reacció dels cossos policials i de l'equip de govern al respecte. Des de principi d'any, les denúncies per robatoris a vehicles es compten per centenars. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris