Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Robert Swartz, pioner en la inclusió del pensament crític a l'escola, serà a Tarragona

El filòsof nord-americà participarà dissabte, 27 d'octubre, en la I Jornada d'Innovació Pedagògica, organitzada per les escoles Aura i Turó
Robert Swartz, en una de les seves xerrades sobre educació, pensament crític i pedagogia | Twitter / @RobertSwartz2

 

Robert Swartz, una de les personalitats més influents del món en l'àmbit pedagògic i educatiu, participarà en la I Jornada d’Innovació Pedagògica ‘Creant cultures de pensament’, organitzada per les escoles Aura i Turó de la Canonja, al Tarragonès.

 

L'escola actual «mata les ganes d'aprendre i pensar»

Swartz, doctor en filosofia i professor de la Universitat de Massachussetts, als Estats Units, és pioner en la inclusió del pensament crític i creatiu en els continguts curriculars. Segons el filòsof, l’escola actual «mata les ganes d’aprendre i pensar», i això s’ha de combatre mitjançant un canvi radical de model.

 

El seu mètode, anomenat Thinking Based Learning (TBL) —que es podria traduir com ‘aprenentatge basat en el pensament’—, ensenya als alumnes a pensar, una pràctica que, sosté, falla en els sistemes educatius imperants, que continuen enaltint la memòria com a base de l’aprenentatge.

 

 

Swartz presentarà el seu mètode, dissabte a Tarragona

Robert Swartz serà al col·legi Aura el pròxim dissabte, 27 d’octubre, per presentar el seu mètode dins de la I Jornada d’Innovació Pedagògica, un espai organitzat conjuntament per la Institució Tarragona, la Fundació Impuls i les escoles Aura i Turó.

 

Swartz, més enllà d’explicar la seva metodologia, mostrarà als assistents, a través d’exemples i pràctiques, com incorporar tècniques de pensament per tal d’assolir una comprensió profunda dels continguts a l’escola i, lògicament, un aprenentatge aplicable a la vida real.

 

La jornada, per la seva part, és gratuïta i oberta a tota la comunitat educativa del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

 

'Workshops' i taula rodona

Posteriorment a la intervenció de Robert Swartz, la trobada seguirà amb diversos 'workshops' sobre la creació de cultures del pensament a les aules, de la mà dels representants de diverses escoles que ja implementen aquest tipus de metodologia.

 

A més, també tindrà lloc la taula rodona 'Transformació de l'escola mitjançant el pensament', liderada pel mateix Swartz i amb la col·laboració de Rosa Argilés i Òscar Campo, experts professors i 'coaches' del mètode TBL.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris