Roser Olivé

Roser Olivé, perpetuadora d'honor de Santa Tecla 2021

Ho ha decidit la Comissió Assessora del Seguici Popular reunida aquest dimecres al vespre

Les Festes de Santa Tecla 2021 ja té perpetuadora  d'honor. La Comissió Assessora del Seguici Popular ha escollit la grallera i pedagoga musical Roser Olivé, després de reunir-se el vespre d'aquest dimecres. A més del currículum vinculat a la música que té Olivé, l'alcalde i conseller de Cultura, Pau Ricomà ha destacat durant la comissió  la gran vinculació d’aquesta tarragonina al Seguici Popular sempre des del vessant musical. «Des dels inicis del Seguici ha proposat actes i esdeveniments per tal de donar valor a la part musical de la nostra festa així com també ha compost peces vinculades al Seguici com la Moixiganga de Tarragona».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Una vida vinculada a la música

Roser Olivé i Aymerich, nascuda a Vallmoll, va participar en la creació de l'Aula de Música Tradicional de la Generalitat de Catalunya, exercint com a professora de mestratge d'instrument a Figueres, Tortosa, Vila-seca, Barcelona i Lleida. També, exerceix des de la seva creació de professora a l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música de Tarragona. Actualment i des de 2012 dirigeix l’AMTP El Tecler amb les seves diverses seus arreu de Catalunya alhora que segueix amb el mestratge dels instruments.

També ha recuperat músiques del folklore  com la Marxa de Moros i Cristians de Lleida o el Ball de les Galeres de Reus. Així mateix ha compost músiques com la Moixiganga de Tarragona i peces per a diferents elements de Tarragona.

Olivé també ha dirigit una vintena de grups de música tradicional com ara els Grallers SO NAT de Tarragona, Cobla de Ministres de la Ciutat de Tarragona, Los Llorus del Negritu, Cobla del Consell Municipal de Tarragona, Sonagralla, Roser Olivé & Pere Olivé, en aquest últim aplicant els nous llenguatges de la música contemporània.

Treballant en les diferents festivitats

Un altre dels temes tractats durant la comissió d’aquesta tarda ha estat la previsió de continguts per les festes d’aquest any. L’alcalde ha fet saber als membres de la Comissió Assessora del Seguici Popular que a nivell tècnic s’està treballant per tal de realitzar un seguit d'activitats durant les diferents festivitats  d’enguany.

«Entre d'altres coses, s'està treballant per fer un pas més en funció de les circumstàncies sanitàries de la pandèmia», ha afirmat l’alcalde Ricomà. Tot i això, durant la reunió s’ha remarcat que cal per una banda veure l’evolució de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 així com convocar una assemblea d’entitats per estudiar els detalls i fer-les totes partícips de les decisions.