Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ruta pedagògica de la repressió franquista a Tarragona

El curs escolar 'Els llocs de la memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona' es fa des de l'any 2016
Imatge d'arxiu del curs escolar | TarragonaDigital.com

 

L'activitat 'Els llocs de la memòria de la Guerra Civil i la repressió franquista a Tarragona' torna un any més a la ciutat. Aquesta iniciativa, que es fa des de l'any 2016, pretén que els joves de quart d'ESO i segon de Batxillerat coneguin a fons el període més rellevant i dramàtic del segle XX, la Guerra Civil i la repressió franquista. 
D'aquesta manera, els professors veuen com es reforça el que expliquen a classe d'una manera diferent. Només fa uns 80 anys de tot això, amb la qual cosa, els alumnes noten relativament proper aquest període, ja que encara hi viu molta gent que va patir durant aquests anys, i molts fins i tot poden ser familiars dels nens.
 
Per això, la implicació en l'activitat pot arribar a ser molt més gran al saber que gent del seu entorn va viure en primera persona aquesta etapa. 
 

Com va viure Tarragona l'època franquista?

A més, es tracta de parlar sobre com va viure la ciutat de Tarragona aquest període, una ciutat que senten com a seva i per tant, la seva implicació serà major. Coneixeran el que es va sentir en un entorn que és familiar per a ells, ja que passegen tots els dies per edificis, passeigs o cases impregnats d'aquesta etapa.
 
Els alumnes reben una 'maleta didàctica' amb fotocòpies de documents, plànols, fotografies i premsa d'aquest període per tal d'ampliar la matèria i de documentar gràficament la informació. Aquest material serà entregat abans de fer la ruta, per tal de motivar i incentivar els participants. 

Gairebé 400 alumnes ja han fet el curs escolar sobre la repressió franquista i la Guerra Civil a Tarragona

La ruta té una durada de quatre hores, entre les 9 i les 13 hores. En aquesta iniciativa es visiten quatre espais de memòria, es veuran dues projeccions i s'explicaran tota mena de detalls amb el suport de material audiovisual.  
 
El balanç d'aquest curs es xifra en catorze rutes i la presència de gairebé 400 alumnes i 50 professors dels instituts tarragonins Vidal i Barraquer, Martí i Franquès i Institut Tarragona; el Marguerite Youcemar de Reus; el Mar de la Frau de Cambrils; l'Institut de Roda de Berà o el Ramon Barbat Miracle de Vila-seca. L'activitat està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i per l'Arxiu de l'Ajuntament de Tarragona. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris