«Viatge a la constel·lació museu»: la ruta nocturna per visitar els museus de Tarragona

Se celebrarà el pròxim 18 de maig, hi haurà quatre passis i es mostrarà una peça icònica de cada museu relacionada amb la tradició
La ruta permetrà visitar el pròxim 18 de maig els vuit museus de Tarragona en dues hores i mitja. | Àngel Ullate

 

Una ruta permetrà visitar els vuit museus de Tarragona en dues hores i mitja. Es tracta del «Viatge a la constel·lació museu», iniciativa que s'emmarca en la Nit dels Museus i que arriba enguany a la seva sisena edició. En cada institució es mostrarà una peça icònica relacionada amb el concepte de tradició. Hi participen el Museu del Port, CaixaFòrum, el Museu Bíblic, el Museu Diocesà, el Museu d'Art Modern, el Museu Nacional Arqueològic, el Museu d'Història i el Centre d'Art. Tindrà lloc el pròxim 18 de maig i hi haurà fins a quatre passis amb una capacitat de 50 persones per passi. 

 

 

Tarragona s'endinsa en la Nit dels Museus

La ciutat de Tarragona tornarà a endinsar-se aquest 18 de maig en una nova edició de la Nit dels Museus. «Viatge a la constel·lació museu» és la iniciativa principal d'aquest esdeveniment, que obre aquestes institucions a tots els públics de manera gratuïta. La ruta permetrà visitar els vuit museus de Tarragona en dues hores i mitja i comptarà amb quatre passis: a les 17.30 hores, a les 18.00 hores, a les 20.30 hores i a les 21.00 hores. Per participar-hi, però, cal inscriure's mitjançant el portal web d'Auriga Serveis Culturals, entitat organitzadora. Per tal d'agilitzar la visita, el trenet turístic serà el mitjà de transport que desplaçarà els visitants des de la Part Alta fins al Serrallo.

 

En cada museu es mostrarà una peça icònica relacionada amb un concepte: la tradició. «Aquest serà el fil conductor que lligarà tota la visita», ha expressat Jordi Salvadó, d'Auriga Serveis Culturals. El nexe d'unió s'ha escollit després de conèixer el lema del Dia dels Museus, esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM): «Els museus com a eixos culturals. El futur de les tradicions».

 

Tot i que no s'ha revelat quines seran les peces de cada museu perquè «volem sorprendre els assistents», algunes institucions ja han donat pistes sobre què mostraran. Lluís Balart, director del Museu d'Història de Tarragona, ha explicat que «la nostra peça anirà relacionada amb la tradició de l'elaboració del vi». Mercè Toldrà, directora del Museu del Port, ha assegurat que «nosaltres ens centrarem en la tipologia de ports». El Centre d'Art, en canvi, posarà especial atenció en la història de la fotografia, segons ha dit Jordi Abelló, tècnic de l'Ajuntament de Tarragona. Quelcom semblant passarà amb la peça del CaixaFòrum, que actualment compta amb una exposició del reconegut fotògraf bèl·lic Robert Capa

 

A cada museu de Tarragona es mostrarà una peça icònica relacionada amb la tradició. | Àngel Ullate

 

Una nit especial amb una alta afluència de gent

Durant la presentació de la ruta dels museus, que ha comptat amb la representació dels vuit museus implicats, els directors i directores han assegurat que la jornada del 18 de maig és «una festa». A més, tots han coincidit a dir que l'afluència de gent és molt alta. Cal recordar que, durant tot el dia, els recintes estan oberts a tothom. La Nit dels Museus els tornarà a donar l'oportunitat de fidelitzar nou públic i de descobrir espais que molts encara no han pogut visitar.