Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

ÚLTIMA HORA

Els actes de Santa Tecla a Tarragona, pendents del temps

La nova sala d'hemodinàmica del Joan XXIII permetrà 600 intervencions més a l'any

Aquesta serà la segona sala a l'hospital i evitarà derivacions de pacients del Baix Penedès a Barcelona
La nova sala d'hemodinàmica permetrà fins a 600 intervencions més cada any | ICS

 

Les obres per instaurar la segona sala d'hemodinàmica a l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, ja estan en marxa, concretament, ja van començar a finals del mes d'agost. Amb la construcció d'aquesta nova sala permetrà solucionar una necessitat que té el centre i, així, evitar la derivació de pacients del Baix Penedès cap a Barcelona. Així doncs, fins a 600 intervencions més cada any es podran fer des del centre hospitalari tarragoní.

 

L'única sala d'hemodinàmica que hi ha al Joan XXIII està saturada

Durant l'any 2017, la sala d'hemodinàmica ha estat sobresaturada d'activitat i, amb la segona sala, es garantirà la seguretat dels pacients. Els professionals van fer 1.823 cateterismes diagnòstics, a més de 999 angioplàsties. Amb aquesta nova sala, es podrien fer uns 300 o 400 cateterismes més.

 

Un dels motius que també hi ha per ampliar el nombre de sales d'hemodinàmica és que els pacients del Baix Penedès, no siguin derivats a Barcelona. Actualment, aquest grup de població, susceptible de ser tractada, ha de marxar per la saturació de l'activitat que hi ha a l'Hospital Joan XXIII a Tarragona.

 

Tanmateix, aquest any es va iniciar l'electrofisiologia cardíaca, la qual es realitzava en una sala provisional. Ara, amb la segona sala d'hemodinàmica, es permetria potenciar aquest tipus d'intervenció i, així, es podrien realitzar entre 150 o 200 intervencions d'aquest tipus més a l'any. En aquest sentit, entre els dos tractaments que s'hi realitzaran més intervencions, en total, fins a unes 600 més.

 

Millores en l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Les obres d'aquesta segona sala d'hemodinàmica al centre sanitari tarragoní, van associades a una millora i redistribució dels espais perifèrics a les dues sales, les quals seran paral·leles amb dues taules de control en el mateix espai. Aquests espais situats a fora de les sales, suposen una millora de la recepció, dels vestidors, del magatzem, dels despatxos mèdics, l'àrea de descans, els serveis i l'àrea de retorn dels pacients, que passarà de 4 a 6 espais per ubicar-los amb lliteres.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris