Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Presenten el cartell i la samarreta de la Festa Major de Santa Tecla 2018

Aquest dimarts s'han presentat els productes de marxandatge de les festes de Tarragona d'aquest any
Es podran adquirir tot tipus de productes de merxandatge per Santa Tecla 2018. | Gerard Recasens

 

La Festa Major de Santa Tecla 2018 poc a poc comença a agafar forma. Tot i que encara falten un parell de mesos, les ganes dels tarragonins i tarragonines perquè arribi el moment de la seva patrona són intenses, és per això que l'anunci d'aquest dimarts era un dels esperats.

 

Per primer cop s'ha pogut veure la imatge de les festes de Santa Tecla 2018 al Teatre Tarragona. La festa major de Tarragona s'apropa i la consellera de Festes de l'Ajuntament, Begoña Floria, ha presentat els productes de marxandatge aquest matí amb diversos representants d'elements del seguici tarragoní.

 

La Crida, protagonista de la samarreta i el cartell de Santa Tecla 2018

Per primer cop en molts anys, un element del seguici no és el protagonista de la imatge de la Festa. Edu Polo, l'autor del disseny de la imatge de Santa Tecla 2018, ha explicat que aquesta era la premissa inicial amb què treballava. «Trencant amb el protagonisme per al seguici, tornem a la manera com es feien els cartells de Santa Tecla als anys 80 i abans, buscant algun element que, igualment, inspiri una imatge diferent, festiva, teclera i tarragonina», ha explicat Polo.

 

La Crida i els paperets amb la inscripció 'Visca Santa Tecla' són, doncs, els elements protagonistes de la imatge, on es poden veure pares i avis duent a coll a la canalla, en una imatge típicament teclera. L'escenari, com no podia ser d'altra manera, és la plaça de la Font, amb l'Ajuntament de gala, vestit amb les cases laterals. «La verticalitat del format del cartell ens permetia donar aquesta perspectiva de la plaça», ha comentat Edu Polo.

 
 
La samarreta de Santa Tecla 2018. | Gerard Recasens

 

El vano, la novetat de Santa Tecla 2018

La imatge vesteix el cartell, però també la samarreta, que impulsa el Ball de Diables de Tarragona. Enguany, a més, estan d'enhorabona: s'acompleixen 30 anys des de la primera samarreta, efemèride que suposarà una exposició amb tots els dissenys coincidint amb la Festa Major. La samarreta tindrà un preu de 12 euros i es vendrà als punts habituals.
 
De la resta de merxandatge, en destaca la novetat d'enguany: el vano, que tindrà un preu de sis euros. L'edita l'Associació de Comerciants dels Voltants del Mercat de Tarragona. «N'hem fet 1.000 i esperem morir d'èxit», han advertit des de l'entitat. «Ens agrada perquè ampliem encara més el compromís del comerç de la ciutat amb la Festa», s'ha felicitat Begoña Floria.
 
A més, Santa Tecla 2018 també tindrà motxilla pròpia, com cada any, però augmentarà el preu: passa de sis a set euros. L'editen la Colla de Diables Voramar del Serrallo i la Víbria de Tarragona. El mocador, de la Moixiganga, es vendrà a cinc euros i serà grana; i es recupera la bossa 'totebag', que es va fer el 2016, però no es va reeditar el 2017. Se'n faran 200 unitats i es millora la qualitat del seu material. Es vendrà a set euros.
 
Finalment, el got de les festes, reutilitzable, tornarà a trobar-se a diversos bars per un euro. «Som pioners en aquesta forma de consum, i l'any passat, gràcies a això, la ciutat es va estalviar un 30% de recursos de neteja», han advertit des de Combinats, la cooperativa responsable d'aquest element.
 
El got per les festes de Santa Tecla 2018. | Gerard Recasens

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris