NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Tres bars, sancionats per Sant Magí per no servir amb el got reutilitzable

Les multes van arribar per reiteració després de diversos avisos, segons l'Ajuntament
El got reutilitzable que s'ha repartit arreu de la ciutat des de les festes de 2017. | DeskGram

 

Tres bars de Tarragona van ser sancionats durant la Festa Major de Sant Magí per incomplir amb la novetat implantada ja fa un any a les festes de la ciutat: la norma de servir les begudes amb el got reutilitzable de les festes. Segons la consellera de Festes, Begoña Floria, la Guàrdia Urbana va decidir multar aquests tres establiments «després d'avisar-los en repetides ocasions». En aquest sentit, doncs, aplaudeix «la tremenda tasca pedagògica de la Guàrdia Urbana» i subratlla que «només se sanciona en cas de reiteració en la falta».

 

El got reutilitzable, amb una «acceptació extraordinària»

Segons la consellera Floria, la mesura, implantada ja l'estiu passat, ha comptat amb «una acceptació extraordinària, en especial entre la generació més jove». Per a la responsable de Festes, «és potser la generació a l'entorn dels 50 anys la que li costa més fer el canvi del got de plàstic tradicional al reutilitzable». Amb tot, però, Floria es mostra satisfeta del balanç del primer any de la iniciativa.

 

«Veníem d'un impacte ambiental immens: en la primera diagnosi que vam fer, la Santa Tecla de 2016, vam detectar un ús de mig milió de gots de plàstic d'un sol ús», comentava. Amb el got reutilitzable, doncs, necessàriament es redueix aquesta abismal quantitat. Floria també aplaudeix «l'acceptació del got entre les entitats, que fins i tot han fet el seu propi vas».

 

El cert és que tant comerços com entitats de la festa que munten barres en espais públics estan obligats a fer servir el got reutilitzable i tenen expressament prohibit servir begudes amb vas d'un sol ús.

 

El got reutilitzable: un any de la mesura

Va ser poc abans de la Festa Major de Sant Magí de 2017 quan l'Ajuntament de Tarragona va fer pública la seva aposta pel got reutilitzable. La primera experiència no va permetre fer un balanç complet de la nova mesura: el pinyol central d'aquell Sant Magí va acabar suspenent-se a causa dels atemptats de Barcelona i de Cambrils.

 

Ara, havent passat ja una Santa Tecla i un Sant Magí complets, des de Tarragona es mostren satisfets de la popularització del got reutilitzable. «Som una ciutat pionera a tot Catalunya i l'Estat en aquest àmbit», destaca Begoña Floria.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris