NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ÚLTIMA HORA

❗ A presó 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

Més sanitat pública, la reclamació del Grup de Defensa de la Sanitat a Tarragona

Segons la plataforma l’Hospital Joan XII de Tarragona ha tancat una cinquantena de llits i quatre quiròfans durant l’estiu
Roda de premsa de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona | Caralp Mariné

 

El Grup de Defensa per la Sanitat Pública de Tarragona ha fet balanç aquest matí de l’estat amb el qual es troba el sector al territori tarragoní, amb els hospitals de Reus i Tarragona a l’epicentre d’aquest sistema. La plataforma ha reclamat un cop més una millora del sistema sanitari públic i ha denunciat la ingerència de l’activitat privada dins dels centres públics.

 

Defensa d’un model sanitari 100% públic

«Rebutgem l’activitat privada que hi ha dins del sistema públic», han declarat fent referència a aquelles activitats que diverses companyies privades del sector de la sanitat, duent a terme a hospitals com el Sant Joan de Reus. «Defensem un model 100% públic de sanitat. No accepten l’activitat privada ni el mutualisme dins de la nostra sanitat pública», han declarat.

 

El grup va néixer el 2013 i com cada any a l’estiu es fa un balanç de la situació del sistema sanitari públic a Catalunya des de l’entrada de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.  El grup ha demanat un cop més al govern tarragoní que convoqui un ple monogràfic sobre salut per parlar de tots aquests temes i conèixer les opinions de tots els grups parlamentaris. Han criticat que el govern encara no s’hagi pronunciat sobre aquest tema.

 

Una cinquantena de llits tancats a l’Hospital de Tarragona

La plataforma ha denunciat el tancament de llits que es repeteix cada any en èpoques d’estiu. Segons els portaveus aquest any hi ha una cinquantena de llits tancats a l’Hospital Joan XXIII i quatre quiròfans.

 

Xavi Milian, de la CUP i membre del Consell d'Administració de l'Hospital Sant Joan | Caralp Mariné

 

Per la seva banda, Xavi Milian, de la CUP i membre del Consell d'Administració de l'Hospital Sant Joan, ha criticat les condicions laborals amb les quals treballen els professionals de la sanitat, molts d’ells amb contractes temporals. Segons ha dit un 60% del total dels treballadors de l’Hospital de Reus, uns 700, no tenen contracte fix. La precarietat del sector, ha dit, obliga a molts professionals a buscar-se la vida fora del territori. Tot plegat, ha assenyalat, afecta la qualitat assistencial que es pot oferir als usuaris de la sanitat pública.

 

La Plataforma també ha valorat positivament el naixement d’una nova plataforma en defensa de la Sanitat a Tarragona, però ha lamentat que alguns dels seus membres no es posessin a treballar sobre el tema fins ara.  La plataforma es va presentar a Torreforta la setmana passada. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

L'accelerador lineal de l'antic hospital de Reus reprèn l'activitat aquest mes d'agost

Entitats de Tarragona pressionen pel nou Hospital Joan XXIII

 

El PSC vol un temps màxim d'espera a la sanitat del Camp de Tarragona

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris