NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Sant Pere i Sant Pau homenatjarà les persones que van salvar dues dones durant els aiguats

Les associacions de veïns del barri organitzaran un acte al centre cívic per ressaltar la «valentia» de qui va participar al salvament

 

Sant Pere i Sant Pau de Tarragona retrà homenatge a totes aquelles persones que van participar en el salvament de dues dones el passat 10 d'octubre a l'Avinguda Països Catalans. Les associacions de veïns del barri organitzaran un acte al centre cívic, on també està previst que assisteixin les víctimes de l'accident. «Volem ressaltar la valentia que va tenir tota aquella gent», deia el president de l'Associació de Veïns la Unió, José Cosano. 

 

El passat 10 d'octubre, durant els episodis de forts aiguats que va viure Tarragona, una noia de 21 anys i una dona de 45 van patir un accident i van quedar atrapades sota la riuada a Sant Pere i Sant Pau. De forma espontània i amb l'ajuda de dos bombers, diverses persones van col·laborar en el salvament de les víctimes.

Un homenatge per agrair la «valentia» en un moment «terrorífic»

El centre cívic de Sant Pere i Sant Pau serà el lloc escollit perquè el barri agraeixi la «valentia» de totes les persones que van participar al salvament. Segons expressava Cosano, «van actuar en un moment terrorífic, quan l'aigua baixava amb més força, i això és d'admirar». Les associacions de veïns s'han posat en contacte amb els ciutadans que van ajudar durant el salvament i els han convidat a assistir a l'acte. 

 

«Pot vindre qui vulgui», deia Cosano, que respecta totalment el dret a la intimitat i entén que «alguna persona no vulgui venir». Tot i que encara falten detalls per polir, la idea de Cosano és entregar una placa individual a totes les persones que van participar en el salvament. L'objectiu de les associacions és reunir el «màxim de gent possible». 

 

Esperaran la recuperació de les víctimes de l'accident

Les entitats veïnals de Sant Pere i Sant Pau volen comptar amb la presència de les dues dones que van ser rescatades. De fet, tenen contacte amb les dues des del dia dels fets. Per aquest motiu, esperaran que es recuperin totalment per tal que assisteixin a l'acte del centre cívic.

 

La dona de 45 anys ja està gairebé recuperada dels fets i la jove de 21 segueix ingressada a l'Hospital Joan XXIII, encara que evoluciona de forma molt favorable. Encara hauran d'esperar algunes setmanes, doncs, perquè la recuperació sigui total i les dues víctimes puguin desplaçar-se fins al barri cooperativista de Tarragona. Afortunadament, ho faran sanes i estàlvies, gràcies a l'actuació dels veïns que les van ajudar. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris