Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La zona d'interblocs de Sant Salvador, sense parada de bus nocturn

L'Ajuntament ha impulsat la parada intermèdia a la línia 71 perquè les dones puguin baixar entre parades, però el bus no arriba a una de les zones menys il·luminades del barri
L'N-240, al seu pas per Sant Salvador | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Tarragona va implementar la parada intermèdia fa poc, una iniciativa per tal que les dones puguin baixar entre parades en les línies de bus nocturnes i haver de caminar menys fins a casa. Mentre això passa, la meitat del barri de Sant Salvador es troba desconnectat de la línia de bus nocturn.

El que suposa una contradicció per molts veïns. Aquesta línia para al començament del barri, però no arriba a la zona d'interblocs. El que fa que els veïns d'aquesta zona hagin de caminar entre un quilòmetre i un quilòmetre i mig per arribar a aquests pisos. 

Els veïns denuncien la falta de connexió a la zona d'interblocs 

La línia 71 de l'autobús, que funciona a la nit, connecta el centre de Tarragona amb el barri de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. Aquesta línia, juntament amb la 72 i 73, és una de les que es va veure afectada per la implementació de la parada intermèdia. Una mesura impulsada pel consistori per tal que les dones puguin demanar baixar entre parades si casa seva queda més a prop, i així evitar situacions d'inseguretat o perill.

 

El problema que denuncien els veïns de Sant Salvador és que la línia 71 acaba a l'inici del barri i no arriba a la zona d'interblocs, tal com sí que ho fan els autobusos durant el dia. Per tant, si un veí o veïna viu a la zona d'interblocs ha de caminar més d'un quilòmetre per arribar a casa. Un quilòmetre de nit i, a més, tal com explica Antoni Garcia, president de l'Associació de Veïns, hi ha una part del trajecte que és més boscosa i no està molt ben il·luminada. 

El president de l'Associació de Veïns creu que caminar per aquest tram genera inseguretat. «No entenem perquè no fa el recorregut fins a dalt de tot quan la parada natural a interblocs ja existeix», denuncia Garcia. Que assegura que ho han reclamat a l'Ajuntament però que fins ara no els han fet cas. 

 

Parada de bus a l'N-240

Una altra de les reivindicacions del barri és la que fa referència a la parada de l'autobús que es troba a la nacional N-240, a l'entrada del barri, i que serveix als turistes per anar i tornar de l'Aqüeducte de les Ferreres, conegut com a Pont del Diable. Segons explica Garcia la parada no té banc, ni marquesina ni cap tipus d'infraestructura. Amb la qual cosa els usuaris s'han d'esperar de peu al mig de la carretera sense protegir-se del sol o de la pluja. 

 

La parada es troba al mig de la carretera, amb la qual cosa els turistes han de caminar per l'N-240 per poder-hi accedir, tot i que hi ha vorera. Garcia també denúncia que la línia sigui només d'un sentit i que els visitants que tornen de veure el Pont, estan obligats a fer la ruta per dins de Sant Salvador abans de poder tornar a Tarragona.

 

El PDECat demana que es recuperi la parada de bus Solimar

Les línies i parades d'autobús generen polèmica a Tarragona. El PDECat Tarragona presentarà una moció al ple del consistori aquest divendres per demanar que es recuperi la parada de bus de Solimar. Una parada que es va suprimir l'abril de l'any passat. «Els veïns i veïnes es veuen obligats a caminar més d'un centenar de metres per la carretera N-340 on no existeix cap vorera amb condicions», es queixa Dídac Nadal, portaveu del partit. 

 

Nadal també ha fet referència al problema de la línia nocturna a Sant Salvador, i ha assegurat a TarragonaDigital que és absurd perdre temps parlant de la parada intermèdia mentre el govern deixa la meitat del barri desconnectat durant la nit. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris