L'Àliga de Tarragona a la Baixada de Misericòrdia.

El Seguici Popular descarta una ballada simbòlica i no sortirà per Santa Tecla

Queda oberta la porta a possibles actes individuals de les entitats membres

La Santa Tecla de 2020 serà la primera festa major moderna de Tarragona sense veure lluir el Seguici Popular. La situació sanitària, d'enorme complexitat, forçava a trobar alternatives originals per mantenir la presència de la gran punta de llança de la celebració, la cultura popular, però el trencaclosques ha estat massa difícil de superar. El Seguici no sortirà.

Tot i el treball compromès de les entitats i l'obertura a propostes de l'Ajuntament de Tarragona, amb la hipòtesi d'una ballada simbòlica a l'espai del Camp de Mart, no ha estat possible trobar una entesa compatible amb la dificultat del moment. La necessitat d'agrupar diverses entitats diferents per fer possible el Seguici és un escenari que el PROCICAT no contempla com a possible, de manera que tota alternativa ha quedat descartada de forma automàtica.

Santa Tecla: Ricomà anuncia mà dura si algun acte espontani desafia les restriccions sanitàries

Reglament en mà, només queda oberta la possibilitat a que les entitats diguin a terme algun acte de forma individual, sense barrejar-se amb la resta del Seguici, i que per tant impossibiliti qualsevol aglomeració de persones per a la seva realització. Santa Tecla 2020 ja camina amb un cartell potent malgrat les restriccions, però el Seguici Popular no podrà sortir. 

En paral·lel a aquesta notícia, l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha tancat la porta a possibles actes espontanis o a possibles expressions ciutadanes que, per bona voluntat festiva que tinguin, puguin suposar un desafiament a les restriccions sanitàries del moment.

En una entrevista a Tarragona Ràdio, Ricomà ha anunciat que la seguretat és prioritària i que, si per garantir-la fos necessària la mà dura, l'Ajuntament no dubtarà a fer-la servir. Ni Seguici Popular, ni actes espontanis que surtin del guió sanitari. Santa Tecla 2020 va prenent forma.


Comentaris