NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Un servei gratuït permet als pares veure l'evolució dels nadons prematurs al Joan XXIII

L'organització Dits Petits és l'encarregada d'oferir aquest servei, que es fa sempre amb l'autorització dels pares
Una membre de Dits Petits fotografia un nadó prematur a l'Hospital Joan XXIII. | TarragonaDigital

 

Fotografiar l'evolució dels nadons prematurs ingressats a l'Hospital Joan XXIII perquè els pares puguin conèixer l'estat del seu fill setmana rere setmana. Aquest és el principal objectiu de l'organització Dits Petits, qui treballa sempre amb el consentiment per escrit dels progenitors. A través de les imatges, Dits Petits intenta alleugerir una situació d'incertesa que moltes vegades els pares viuen sols, però que ara podran compartir amb la resta de la família.  

 

Les imatges realitzades per Dits Petits s'ofereixen de manera gratuïta als pares. A través d'un enllaç de descàrrega telemàtica amb caducitat en set dies, la família pot saber l'estat del nadó i compartir, així, uns moments de dubte. 

 

Conversa entre els pares d'un nadó i la fotògrafa de Dits Petits a la planta de Pediatria. | TarragonaDigital

 

Els fotògrafs treballen amb coneixement total de la situació i, per tant, intenten passar desapercebuts i no entorpir en cap cas la tasca dels professionals i la intimitat de les famílies. Per això, capten les imatges en el menor temps possible. Desenvolupen la seva tasca en col·laboració amb l'hospital i, per tant, tenen molt clar en quins moments han de desaparèixer i en quins altres poden prémer el disparador. 

 

Per tal de reservar aquest servei, els pares s'han d'adreçar a la infermera supervisora de la planta de pediatria. Després, han de signar una autorització. Acceptar aquest servei significa rebre un record que ajudi a veure l'evolució del nounat ingressat fins que rep l'alta.  La planta de Pediatria de l'Hospital Joan XXIII és, doncs, testimoni d'un servei que fa més fàcil l'espera dels pares. 

 

La iniciativa de Dits Petits va néixer de la mà de les fotògrafes Mireia Navarro i Victòria Peñafiel i de Manu Mestre. Els tres van tenir fills ingressats a la unitat de neonatologia de diferents hospitals de Barcelona, i durant la seva experiència van decidir fer fotografies als seus nadons. «Durant l'estada a l'hospital, és probable que l'última cosa en què pensis sigui en fer fotos», expliquen des de l'associació. «Però és un record valuosíssim, no ja per les mares, sinó per als mateixos fills quan siguin més grans». Així, van decidir engegar aquest projecte sense ànim de lucre per poder regalar records a aquelles famílies que passin per la mateixa situació.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris