NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Més de 1.500 signatures en contra de l'arribada d'una mesquita a Sant Pere i Sant Pau

Les associacions de veïns esperen reunir-se la setmana vinent amb la Comunitat Islàmica Assalam per conèixer els detalls del seu projecte
Pancarta en contra de la mesquita que està projectada al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La possible instal·lació d'una mesquita al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau ha aixecat polseguera entre el veïnat. A hores d'ara, més de 1.500 persones ja han signat una petició per evitar que la Comunitat Islàmica Assalam tingui un espai de culte al barri cooperativista. Tot i això, el projecte que l'entitat va presentar a l'Ajuntament de Tarragona està aturat.

 

La Comunitat Islàmica Assalam va presentar, el passat 1 de juliol, la documentació d'un projecte per obrir un nou centre de culte al número 16 del carrer Miquel Servet de Tarragona. L'Ajuntament va suspendre aquest pla per «raó de defectes esmenables» i, a dia d'avui, encara segueix en "standby". La Comunitat ha presentat un nou projecte, però ara el consistori s'haurà de pronunciar sobre la seva validesa. Els comentaris entre els veïns, però, han estat un constant els últims dies: les xarxes socials bullen entre detractors i favorables

 

1.500 signatures contra la mesquita en una setmana

Els contraris a l'arribada de la mesquita de la Comunitat Assalam al barri de Sant Pere i Sant Pau s'han fet notar a través dels comentaris a les xarxes, però també mitjançant "Change.org". Aquesta plataforma, nascuda per recollir reivindicacions ciutadanes, ha acumulat més de 1.500 signatures en una setmana. Encara que a nivell legal no servirien de res, demostren que un sector de la ciutadania té clar el que no vol

 

La campanya engegada per un particular relaciona la instal·lació del centre de culte musulmà amb el «creixement de la inseguretat». «S'estan fent amos del barri i ara també manaran a una zona privada», argumenta el text que acompanya la petició. La tensió creix a mida que passen els dies, i una bona mostra és la pancarta contra la mesquita que es va penjar als locals del carrer Miquel Servet on està projectada. 

 

Reunió entre les associacions de veïns i la Comunitat Islàmica Assalam

Encara que alguns veïns ja s'han pronunciat, les entitats veïnals del barri segueixen en silenci. L'Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau i l'Associació de Veïns la Unió volen esperar a conèixer els detalls del projecte de primera mà per posicionar-se. Ho asseguraven els presidents de les dues agrupacions, José Cosano i Luís Trinidad. 

 

Cosano i Trinidad es reuniran amb els membres de la Comunitat Islàmica Assalam la pròxima setmana i serà aleshores quan prendran una decisió. L'objectiu de les associacions és escoltar el veïnat i declinar-se per una opció o altra, però sempre tenint en compte quina és l'opció majoritària.

 

Cal recordar que Sant Pere i Sant Pau ja es va mobilitzar per allunyar del barri un centre mormó. Ara, sembla que les intencions dels ciutadans van en la mateixa línia. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris