El Síndic de Greuges visita el Parc de Bombers de Tarragona pel seu mal estat

Des dels sindicats es va alertar de la situació i Rafael Ribó està elaborant un informe que farà arribar al Parlament de Catalunya
El Síndic de Greuges informarà al Parlament de la situació del Parc de Bombers de Tarragona. | TarragonaDigital

 

 

El Síndic de Greuges va visitar la setmana passada el Parc de Bombers de Tarragona amb motiu del mal estat del mateix. Els sindicats van alertar Rafael Ribó a principis de novembre de la situació que s'estava vivint. «El síndic va venir, li vam explicar què passava i quines deficiències hi havia. Ara, redactarà un informe amb la situació del parc de Tarragona i d'altres parcs de bombers de Catalunya i el farà arribar al Parlament», explicava el secretari d’acció sindical i jurídica d’UGT dels Bombers de la Generalitat a la província, Carles Doña.

 

Ja fa mesos que el Parc de Bombers de la ciutat presenta deficiències estructurals i diverses irregularitats. De fet, fins i tot un informe del departament de Relacions Laborals i Seguretat en el Treball alerta d'aquests fets. El de Tarragona és un dels parcs de bombers amb més sortides de Catalunya. Es va construir l'any 1984 i, des d'aleshores, no s'hi ha fet cap actuació important per remodelar-lo. 

 

Un informe del Síndic sobre el Parc de Bombers de Tarragona arribarà al Parlament

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va visitar les instal·lacions del Parc de Bombers de Tarragona el passat dimarts, 27 de novembre. «Ens va respondre molt de pressa, perquè nosaltres li havíem fet la petició a principis de novembre», explicava Carles Doña a TarragonaDigital. L'objectiu de Ribó era conèixer, de primera mà, quina era la situació dels bombers tarragonins. «No tenim ni pantalons. A banda de les instal·lacions, velles i amb deficiències, les condicions laborals comencen a ser preocupants», deia el membre d'UGT. 

 

Ribó està, a hores d'ara, recopilant informació sobre l'estat d'altres parcs de bombers de Catalunya. Un cop la tingui, elaborarà un informe que farà arribar al Parlament de Catalunya. «Ens va prometre que el portaria», recalcava Doña. Segons ha pogut saber aquesta redacció, el document arribarà al Parlament a principis de 2019. 

 

Les inversions pel parc de bombers de la Generalitat, sense pressupost

La Generalitat té al cap arranjar els diversos parcs de bombers de Catalunya que es troben en mal estat. De fet, segons el Pla Estratègic de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior per al període 2017-2022, es preveuen diverses accions al parc de Tarragona. El problema, però, és que encara no hi ha pressupost. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris