Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Sobrecàrrega de treball a l'Anestesiologia del Joan XXIII per cinc baixes sense cobrir

Els professionals d'aquest departament denuncien que falten treballadors en plantilla per culpa dels sous poc competitius que s'ofereixen
L'Hospital Joan XXIII acusa el dèficit d'anestesistes des de fa mesos. | TarragonaDigital

 

Situació límit. Així qualifiquen els treballadors del departament d'Anestesiologia de l'Hospital Universitari Joan XXIII l'estat del departament i que estan patint des de fa mesos. Encara que el dèficit de professionals en aquesta àrea del centre hospitalari existeix des de fa anys, cinc baixes sense cobrir han acabat de fer saltar les alarmes. Actualment la plantilla compta amb 21 persones, però el mes de gener l'actual cap es jubilarà. Això provoca que les jornades laborals s'allarguin i que els membres del departament hagin d'absorbir una quantitat de feina que «és suportable durant un temps, però que ja no es pot aguantar», segons declarava a TarragonaDigital una treballadora.

  

Sous poc competitius a Tarragona que allunyen els professionals  

Des del departament informaven que el dèficit de professionals l'estan patint des de fa quatre anys. Els sous poc competitius que ofereix l'Hospital Joan XXIII són la principal raó d'aquesta situació. De fet, molts treballadors han fet les maletes per dirigir-se a altres centres hospitalaris de la ciutat —on la remuneració és més alta— o fins i tot a altres comunitats autònomes o països.

  

  

Els recursos que disposa el Joan XXIII impedeixen que des de la direcció es puguin millorar les condicions salarials. Tot i això, des del departament asseguraven que «ara mateix s'estan oferint els millors contractes pel que fa a estabilitat, però la gent segueix sense voler venir aquí perquè ja saben el que hi ha».

  

  

Per dimensions, a l'Hospital Joan XXIII li pertocaria prop d'una trentena de professionals. Tot i això, els treballadors es conformarien amb cobrir les cinc baixes. D'aquesta manera, deia una anestesista del departament, «s'equilibrarien les jornades de treball i la sobrecàrrega es reduiria».

 

 

«La situació dels treballadors al Joan XXIII anirà a pitjor»

Lluny de poder-se solucionar properament, la situació sembla que empitjorarà en els propers mesos. Des de l'Anestesiologia del Joan XXIII informaven que «el cap del departament es jubilarà el mes de gener». Per tant, si no s'han cobert les baixes, la plantilla es quedarà en 20 persones. Una xifra que suposaria, pels professionals, augmentar la sobrecàrrega de feina.

  

  

Ja fa mesos que els treballadors estan absorbint una quantitat d'intervencions massa gran. «El departament funciona perquè els treballadors ho estem donant tot, i no s'han hagut de tancar quiròfans perquè hem donat la talla, però desgasta molt i a sobre no ho veus recompensat en el sou», afegia una de les afectades.

 

 

El Joan XXIII, «reflex» de la sanitat pública catalana

El dèficit de treballadors que pateix l'Anestesiologia del Joan XXIII és una problemàtica que, segons el coordinador de la Clínica del Dolor, Sergi Boada Piè, «supera l'àmbit hospitalari local». Boada, que assegura que la situació de l'hospital tarragoní és molt semblant a la del Josep Trueta de Girona, on el nombre d'anestesistes és similar, reconeix també que «la direcció de l'hospital està fent molts esforços, igual que la plantilla, però va més enllà».

  

  

«Això és només un reflex de l'estat d'infrafinançament crònic que pateix la sanitat pública catalana», subratllava el coordinador de la Clínica del Dolor. Segons el mateix, el Joan XXIII és «incapaç» de mantenir el talent local, que «marxa a altres proveïdors de salut públics o privats, fins i tot de la mateixa ciutat, on les condicions laborals són millors».

  

  

Així doncs, i amb la previsió que el nombre d'efectius es torni a reduir el pròxim mes de gener a causa d'una jubilació, els treballadors esperen una solució per poder millorar les seves condicions laborals. Si la situació no es reverteix, la plantilla d'Anestesiologia seguirà patint una sobrecàrrega de treball que, asseguren, «no podrem suportar massa temps més».

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris