La Societat Nuclear Espanyola organitza tres activitats divulgatives a Tarragona

L'associació oferirà, del 3 al 5 d'abril, diverses xerrades sobre la generació d'energia elèctrica nuclear, la digitalització del sector o la gestió de residus
La central nuclear de Vandellòs II, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

La Societat Nuclear Espanyola (SNE) organitza a Tarragona, del 3 al 5 d'abril, tres activitats per fer arribar al màxim de públic possible informació sobre les diferents especialitats que té el món nuclear. En aquest context, i en el marc de tres espais de la ciutat, l'associació ha volgut apropar als tarragonins i tarragonines part de la seva feina, a través de diverses accions.

'Gestió dels residus radioactius', el 3 d'abril

Dimecres, 3 d'abril, a les 19.00 hores, el Cafè la Cantonada acollirà la xerrada 'Gestió dels residus radioactius' amb la qual, de manera oberta, els ponents Daniel Gallego i Pablo Garcia abordaran la gestió dels diferents tipus de residus, de mitja i baixa activitat, que es generen a la indústria, la sanitat i a les mateixes centrals. L'activitat està organitzada per l'Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona.

Digitalització en l'àmbit nuclear

El pròxim dijous, 4 d'abril, de 9.00 hores a 16.45 hores, la Societat Nuclear Espanyola celebrarà al Centre Tarraconense El Seminari una de les seves activitats habituals de difusió del coneixement per part de professionals nuclears, la Jornada Tècnica, una trobada que, enguany, està dedicada a la digitalització. En la inauguració de la sessió hi participaran el director general de l'ANAV (Associació Nuclear d'Ascó i Vandellòs II), José Antonio Gago; i el nou vicepresident de la Societat Nuclear Espanyola, Héctor Dominguis.

Per participar en la Jornada Tècnica cal inscripció prèvia a través de la pàgina web de la Societat Nuclear Espanyola. L'activitat té un cost de 50 euros per als socis i de 100 euros per als no socis. 

Energia nuclear clara i accessible

El 5 d'abril, a les 15.30 hores, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV, a Sescelades, acollirà el 'Curs Bàsic de Ciència i Tecnologia Nuclear', una iniciativa de la comissió de la SNE Jóvenes Nucleares, que té com a objectiu divulgar els aspectes més rellevants de la ciència i la tecnologia nuclear d’una manera clara i accessible.

El curs està estructurat en 9 intervencions de 15 minuts, amb una durada total de 3 hores, i repassa diferents aspectes relacionats amb el món de l'energia nuclear. L'activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia a través de la web de Jóvenes Nucleares.

També et pot interessar:

"BONES NOTÍCIES: Tapien un bloc ocupat il·legalment a Tarragona" "ATENCIÓ: L'important polític espanyol que estarà a Tarragona aquest cap de setmana"