Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

La víctima mortal de l'accident a l'AP-7 és un veí de Reus de 40 anys

URGENT

Crema un pis al carrer de Vallgornera del Morell

Fan sortir una mare que alletava al seu nadó en una piscina municipal de Tarragona

L'Ajuntament nega que «se li prohibís donar el pit» i recorda que li van oferir «alternatives properes a la piscina per alletar al nadó»
Imatge d'arxiu d'un nadó. | TarragonaDigital

 

 

Polèmica a la piscina municipal del pavelló de Sant Pere i Sant Pau. El diari Més Tarragona recull, en la seva edició d'aquest dijous 10 de gener, una història, com a mínim, polèmica. Una usuària de la piscina municipal d'aquest barri tarragoní ha fet públic que el socorrista de la instal·lació la va convidar a abandonar la piscina quan la va veure alletant al seu nadó mentre estava asseguda a la vorera de la piscina. L'Ajuntament ha insistit en el fet que la lactància materna no està prohibida a l'interior de les instal·lacions del patronat municipal d'Esports.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La usuària, que s'identifica com Laia Saifz, ha explicat que va anar a la piscina amb els meus fills de quatre i dos anys, així com la més petita, d'11 mesos. Saifz es va asseure a la vorera de la piscina amb la nena mentre vigilava el nen. Van canviar el socorrista i el nou responsable de la seguretat dels usuaris la va veure donat el pit a la nena i li va indicar que no es podia menjar ni beure al recinte de la piscina i que, per fer-ho, que anés als vestuaris.

 

La prohibició de menjar i beure no inclou l'alletament matern

En aquest punt, l'Ajuntament de Tarragona ha puntualitzat que «el socorrista va parlar amb la usuària per oferir-li diferents alternatives properes a la piscina perquè pogués donar el pit i mantenir la vigilància envers els seus fills. La prohibició de no menjar i beure a l'interior de les piscines per qüestions sanitàries no inclou l'alletament matern».

 

Així mateix, els responsables municipals del patronat d'Esports han deixat clar que «en cap moment es volia prohibir o evitar que la dona pogués donar el pit. La normativa de les instal·lacions del patronat no prohibeixen, en cap cas, la lactància materna a l'interior dels recintes». Davant d'aquesta situació, la mare, que va guardar el pit i va seguir les instruccions dels responsables del recinte, ha demanat clarificar, definir i «aclarir la normativa envers la lactància a dins del recinte de la piscina». 

Comentaris