Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Fan sortir una mare que alletava al seu nadó en una piscina municipal de Tarragona

L'Ajuntament nega que «se li prohibís donar el pit» i recorda que li van oferir «alternatives properes a la piscina per alletar al nadó»
Imatge d'arxiu d'un nadó. | TarragonaDigital

 

 

Polèmica a la piscina municipal del pavelló de Sant Pere i Sant Pau. El diari Més Tarragona recull, en la seva edició d'aquest dijous 10 de gener, una història, com a mínim, polèmica. Una usuària de la piscina municipal d'aquest barri tarragoní ha fet públic que el socorrista de la instal·lació la va convidar a abandonar la piscina quan la va veure alletant al seu nadó mentre estava asseguda a la vorera de la piscina. L'Ajuntament ha insistit en el fet que la lactància materna no està prohibida a l'interior de les instal·lacions del patronat municipal d'Esports.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La usuària, que s'identifica com Laia Saifz, ha explicat que va anar a la piscina amb els meus fills de quatre i dos anys, així com la més petita, d'11 mesos. Saifz es va asseure a la vorera de la piscina amb la nena mentre vigilava el nen. Van canviar el socorrista i el nou responsable de la seguretat dels usuaris la va veure donat el pit a la nena i li va indicar que no es podia menjar ni beure al recinte de la piscina i que, per fer-ho, que anés als vestuaris.

 

La prohibició de menjar i beure no inclou l'alletament matern

En aquest punt, l'Ajuntament de Tarragona ha puntualitzat que «el socorrista va parlar amb la usuària per oferir-li diferents alternatives properes a la piscina perquè pogués donar el pit i mantenir la vigilància envers els seus fills. La prohibició de no menjar i beure a l'interior de les piscines per qüestions sanitàries no inclou l'alletament matern».

 

Així mateix, els responsables municipals del patronat d'Esports han deixat clar que «en cap moment es volia prohibir o evitar que la dona pogués donar el pit. La normativa de les instal·lacions del patronat no prohibeixen, en cap cas, la lactància materna a l'interior dels recintes». Davant d'aquesta situació, la mare, que va guardar el pit i va seguir les instruccions dels responsables del recinte, ha demanat clarificar, definir i «aclarir la normativa envers la lactància a dins del recinte de la piscina». 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris