Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Una startup tarragonina en el programa d'acceleració empresarial de Repsol

Aquestes startups rebran un suport econòmic de fins a 150.000 euros, assessorament i accés a inversors
De dreta a esquerra, Daura i Sáez de Pipaon, els tarragonins seleccionats, i el representant de l'altre idea seleccionada. | Cedida

 

La Fundació Repsol ha donat a conèixer les dues idees i els cinc projectes empresarials seleccionats que formaran part de la seva acceleradora empresarial, el Fons d'Emprenedors, que té com a finalitat donar suport als projectes més innovadors en matèria d'energia i mobilitat amb l'objectiu que arribin al mercat tan aviat com sigui possible i amb total seguretat.

  

  

Les startups o empreses emergents seleccionades, entre les quals hi ha la tarragonina, han resultat escollides d'entre les 364 propostes rebudes. Després d'un exhaustiu procés d'avaluació i selecció, una quinzena de propostes van quedar com a finalistes, d'entre les quals un jurat n'ha seleccionat les set més innovadores, cinc en la categoria de projectes i dues en la d'idees.

  

  

Els projectes que iniciaran el programa d'acceleració empresarial rebran fins a 144.000 euros durant un any, ampliable a un any més, i les idees rebran 24.000 euros. Però a més del suport econòmic, els projectes i les idees comptaran amb un equip de mentors que els acompanyarà durant l'etapa d'acceleració, així com amb assessorament tècnic i legal i formació especialitzada adequada a les seves necessitats. A més, les startups tindran accés a potencials inversors i la possibilitat de testar prototips en instal·lacions industrials.

  

  

L'acte de presentació ha tingut lloc en el Campus Repsol i ha comptat amb la presència d'Ignacio Egea, Vicepresident de la Fundació Repsol; i de Begoña Elices, Directora General de Comunicació i de Presidència de Repsol, i membre del Patronat de la Fundació. En l'esdeveniment també hi ha participat Raúl Aragonés, un dels fundadors d'Aeinnova, una empresa emergent accelerada pel Fons d'Emprenedors en la seva quarta convocatòria, ara fa tres anys. Aragonés ha explicat l'evolució i les fites del seu projecte gràcies al suport de l'acceleradora de la Fundació Repsol.

 

 

La startup tarragonina

Orchestra membranes selectives al CO2 és el nom de la startup que Cristina Sáez de Pipaon i Elías Daura, tarragonins, han desenvolupat i els ha estat seleccionada. Es tracta d'una idea, ja que necessita un procés de maduració i s'està validant la seva tecnologia o model de negoci, i no és pas un projecte, perquè aquest ja ha passat una maduració i una validació, malgrat que tampoc ha assolit la fase plenament comercial. La idea dels dos tarragonins es basa en unes membranes selectives per separar el diòxid de carboni de la resta d'elements en gasos.

 

Compromís de la Fundació Repsol

En el marc del seu compromís amb un futur energètic més sostenible, la Fundació Repsol va llançar l'any 2011 el Fons d'Emprenedors, una acceleradora de startups, amb l'objectiu de promoure el talent i donar suport a les millors solucions tecnològiques i sostenibles en l'àmbit de la indústria energètica i la mobilitat avançada. En les set convocatòries realitzades s'ha rebut gairebé 3.000 propostes. Des de la seva posada en marxa s'han accelerat 43 startups, a les quals cal afegir les set noves iniciatives seleccionades.

 

  

El conjunt de les empreses accelerades han obtingut més de setze milions d'euros d'inversió pública i privada, han realitzat més de 140 prototips i han facturat dos milions d'euros. L'any 2017 s'han accelerat 20 startups de diferents convocatòries que han rebut una aportació total de més d'un milió d'euros i com a part del programa d'acceleració s'ha impartit formació específica i especialitzada i 360 hores d'assessorament per projecte/idea.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris