Tarraco Viva finalitza una edició marcada per les mesures per prevenir la Covid-19

Alguns dels actes s'han cancel·lat per motius sanitaris
Tarraco Viva finalitza una edició marcada per les mesures per prevenir la Covid-19 | ACN

La XXII edició de Tarraco Viva ha estat marcada per les noves mesures sanitàries que s'han imposat a causa de la situació de la pandèmia de la Covid-19. Per aquest motiu, després d'iniciar-se el festival, s'ha realitzat un doble programa d'actes, presencials i digitals, per poder tirar endavant aquesta edició.

El Tarraco Viva 2020 ha estat descrit per la temàtica que s'ha remarcat en tots els actes d'enguany: resiliència i solidaritat a l'antiga Roma. Una visió del passat per entendre el present. Aquest diumenge al migdia s'ha realitzat l'acte de clausura amb el Festival de Recreació Històrica de Tarragona.

El festival, a banda d'haver complert el seu objectiu d'apropar la història a la ciutadania, destaca en l'edició d'enguany una ocupació que se situa al voltant del 85% de l'aforament total. En el primer cap de setmana arribant al voltant del 90% i, en la segona, baixant fins al 78%.

Despés del canvi inesperat a causa de les noves mesures per prevenir la Covid-19, l'organització del Festival ha destacat la capacitat de l'equip per adaptar-se i redefinir alguns dels actes. Aquest fet està valorat molt positivament per poder mantenir el gran part dels actes previstos. Només s’han cancel·lat per motius del decret sanitari del passat dimecres les visites guiades previstes adaptant-los a les noves mesures sanitàries i convertint-ne alguns d’aquests en actes virtuals. 

Així mateix, també es valora molt positivament la programació d'activitats virtuals i en streaming, opció que es planteja mantenir-ho per pròximes edicions, ja que ha permès arribar a nous públics.

Dades en l’entorn digital del festival 

En conseqüència de les mesures per prevenir la Covid-19, Tarraco Viva ha apostat per continguts audiovisuals a través del canal de Youtube de Tarragona Cultura. Durant el festival ha aconseguit 5.632 visualitzacions, essent els vídeos més vistos 'Gladiadors, la vida i la mort', 'Grafits, la xarxa social dels antics romans' i 'Ala Avgvsta: Recreando la caballería romana imperial' i 'Resiliència i solidaritat a l'antiga Roma'. A més, s'ha reforçat el seguiment dels actes de forma instantània mitjançant Twitter i l'Instagram del festival.

Quant a la pàgina web del certamen, s'han connectat 14.000 usuaris, la majoria d'Espanya (84,14%), Estats Units (6,77%) i Itàlia (2,19%), durant els últims quinze dies.

  

"Ricomà manté ferma la decisió de les activitats cultural: «Cal un dic de contenció»" "«Incomprensible»: La visió de la Generalitat de la suspensió cultural a Tarragona"