NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Tarragona augmenta els ajuts pels qui no poden pagar el rebut de l'aigua

L'Ajuntament i Ematsa anuncien que «congelen la tarifa de l'any vinent als habitatges amb menys consum»
Ballesteros, i Daniel Milan, d'EMATSA, durant la roda de premsa aquest matí de dijous, a l'ajuntament. | TarragonaDigital.com

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director de l'empresa municipal d'aigües de Tarragona (EMATSA), Daniel Milan, han presentat aquest matí de dijous, 20 de setembre, un seguit de mesures econòmiques de l'empresa d'aigües de cara a l'any vinent. 

 

En primer lloc han fet incís en el fet que «les famílies amb menys consum veuran congelada la factura l'any vinent». Segons ha explicat Ballesteros «això representa que el 30% dels tarragonins no veuran incrementada la factura de l'aigua l'any 2019». La proposta es va aprovar a finals del mes d'agost al consell d'administració d'Ematsa i la ratificarà el plenari de l'Ajuntament de Tarragona aquest mes de setembre. 

 

Així mateix, pels consums «més elevats» la tarifa s'actualitzarà per sota de l'IPC previst, «en un 1,45% per 2019», segons han informat. «L'actualització de preus permetrà executar un pla d'inversions valorades en 4,5 milions d'euros que, si s'hi suma el que ja s'ha invertit des de principi d'any, portaria l'esforç als 7 milions. I és que el que volem és ser resilients, és a dir assegurar el subministrament, renovar la xarxa i tenir garanties de subministrament» han manifestat ambdos compareixents.

 

«El pla d'inversions», ha desgranat Milan, «se centrarà en la renovació de canonades en diversos punts de la ciutat. Estem a punt de començar les actuacions a Cala Romana i de cara al pròxim semestre de l'any vinent, 2019, començarem al carrer Sant Domènec».

 

Increment del fons social a Tarragona

Ballesteros també ha remarcat que, de cara a l'any vinent, «hem incrementat fortament la partida destinada al fons social, passant dels 95.000 euros als 105.000. Ningú a Tarragona s'ha quedat sense subministrament d'aigua per manca de recursos econòmics i ens sentim orgullosos d'haver sigut pioners amb aquesta iniciativa».

 

«Per poder accedir a aquest tipus d'ajuts has de ser usuari ja dels Serveis Socials o bé dirigir-te a aquests., A més a més, s'ha de ser titular o llogater d'un contracte individual de subministrament;  el contracte ha de ser de residència habitual i, a més a més, s'ha de comptar amb informe de Serveis Socials»

 

L'anunci de la seva candidatura, «a finals de mes»

En finalitzar, l'alcalde ha obert el torn de preguntes als periodistes i, evidentment, se li ha preguntat sobre l'anunci si es presentarà, o no, a les eleccions municipals de l'any vinent. Ballesteros ha respost que «vaig dir que ho anunciaria a finals de mes i compliré la meva paraula».

 

També s'ha pronunciat sobre les declaracions del portaveu del grup municipal del PDECat, Didac Nadal, en les quals advertia «amb anar a la justícia per aconseguir les dades dels Jocs del mediterrani». El batlle tarragoní ha titllat les manifestacions de Nadal de «bravuconada» i ha reiterat que «vaig dir que les anunciaríem a finals de mes i així ho farem»

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris