Tarragona, l'aposta d'un projecte europeu de «turisme cinematogràfic»

L'anunci s'ha fet en el marc de la Fira B-Travel de Barcelona | Movie Travel, finançat per la Unió Europea, promou el turisme en ciutats reconegudes per la Unesco
Fotografia de l'entrega, aquest matí de divendres 22 de març, del reconeixement Movie Travel a Tarragona a la regidora de Turisme, Inma Rodríguez. | Cedida

 

Bona notícia pel turisme tarragoní. Movie Travel, un projecte impulsat i finançat per la Unió Europea destinat a impulsar «el turisme cinematogràfic» en localitats reconegudes per la Unesco, ha atorgat a Eivissa i a Tarragona la representació arreu d'Espanya de destinació Movie Travel. L'acte ha tingut lloc aquest divendres, 22 de març, en el marc de la Fira B-Travel del Saló de Turisme de Barcelona.

 

 

La regidora de Turisme, i també responsable de la Tarragona Film Office, Inma Rodríguez, que ha recollit el reconeixement, s'ha mostrat «molt satisfeta» per formar part de Movie Travel. Cal recordar que Rodríguez sempre ha tingut present una clara aposta «pel turisme cinematogràfic. És una tendència que creix a tot el món i que constitueix un element essencial de promoció de nombrosos països. Aquesta línia de treball ens reforça, ens projecta i ajuda a fer marca Tarragona».

 

Tarragona s'ha imposat a altres destinacions de l'Estat com la Serra de Tramuntana de Mallorca o la ciutat de Toledo. 

 

Movie Travel i Unesco

Movie Travel és la marca de Film Festivals and Movie Tourism at Unesco Sites (FAMOUS), un projecte europeu que recull la tendència a l’alça del turisme cinematogràfic i que aprofita per «donar valor afegit a ciutats europees amb patrimoni Unesco».

 

Pel que fa a la resta d’Europa, les destinacions escollides per implementar la prova pilot de MovieTravel són el Palazzo Rolli i el nucli antic de Gènova (Itàlia), el centre històric de Lion (França), el jaciment arqueològic de Mystras (Grècia), els temples megalítics de La Valletta (Malta) i les muntanyes de Troodos (Xipre).

 

En els darrers anys Tarragona s’ha situat com a primera localitat catalana en nombre de produccions audiovisuals fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, segons el rànquing que confecciona la Catalunya Film Comission, a la qual l’oficina està adherida.

 

També et pot interessar: