Tarragona crearà una línia de beques menjador per als alumnes de les llars d'infants municipals

Els pressupostos també preveuen per al 2020 l’equiparació salarial dels treballadors de les llars d’infants i l’ampliació del nombre de conserges
L'Ajuntament de Tarragona destinarà 11 milions d'euros a Educació l'any 2020. | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Tarragona crearà una línia de beques menjador per als alumnes de les llars d'infants municipals. Aquesta és una de les principals novetats en l'àmbit d'Educació que es recull en el projecte de pressupostos municipals per a l'any 2020, que preveuen un increment del 22,4% respecte de l'any anterior, fins a sumar 11,06 milions d'euros. L'equipació salarial de tots els treballadors de les llars d'infants i l'ampliació del nombre de conserges són altres de les novetats destacades.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els comptes municipals del 2020 contemplen una partida de 35.000 euros per a ajuts econòmics per fer front als àpats dels alumnes de les llars d’infants municipals de famílies necessitades. Aquesta partida contempla les necessitats per al curs escolar 2020 – 2021, de setembre a desembre, amb la voluntat que la iniciativa tingui continuïtat durant tot el curs.

Les treballadores subrogades de les llars d'infants municipals de Tarragona reclamen l'equiparació de drets amb la resta de la plantilla. | Ajuntament de Tarragona

D’altra banda, les condicions econòmiques de la seixantena de treballadors de les llars d’infants municipals provinents de subcontractes s’equipararan, si s’aproven els comptes, a la de la resta de treballadors municipals. La mesura està valorada en 1,2 milions d'euros. Encara en l’àmbit del personal laboral, la previsió per a l’any vinent és ampliar de manera notable la plantilla de conserges als centres educatius públics, que passarà de 20 a 30.

Els pressupostos 2020 també preveuen que l’any vinent es puguin dedicar 700.000 euros per al manteniment de les escoles de la ciutat. Aquests diners es desglossen en 400.000 euros pendents d’executar del 2019 i altres 300.000 euros per a l’exercici vinent. Algunes de les principals actuacions ja previstes permetran la reforma del nucli sanitari de l'Escola Pau Delclòs, la impermeabilització de la coberta i reparació de la façana de l'Escola Sant Salvador i millores en l'accessibilitat de l'Escola Cèsar August.

Memòria històrica

El projecte de pressupostos també preveu una partida de 15.000 euros per impulsar diferents actuacions en l’àmbit de la memòria històrica: senyalització d’espais de la memòria, rutes pedagògiques per als centres docents, conferències i visites guiades, entre altres activitats.

"❗DECENNALS 2021: Confirmat el primer grup que actuarà" "🚶 MOBILITAT: Millores en una trentena de passos de vianants de Tarragona"