GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona, entre les deu ciutats més brutes d'Espanya segons usuaris i consumidors

La ciutat ha suspés en totes les àrees enquestades: carrers, parcs i jardins, excrements, pintades, entorn de contenidors i zones allunyades del centre
Imatge recent d'una zona de contenidors de la Rambla Nova de Tarragona totalment col·lapsada. | @JoanBoronat

 

Tarragona és una de les deu ciutats espanyoles més brutes. Així ho determina l'estudi realitzat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que ha preguntat a 5.260 ciutadans sobre la neteja de la seva ciutat. Oviedo, Bilbao i Vigo són les tres localitats més ben valorades d'un total de seixanta. Tarragona és la setena per la cua amb 38 punts sobre 100. L'anterior rànquing es va realitzar l'any 2015. Aleshores, la ciutat va obtenir una puntuació de 49 punts, 11 més que ara. 

 

 

Tarragona, a la cua de la neteja dels espais públics

Tarragona és la setena ciutat d'Espanya més bruta. Així ho determina el rànquing elaborat per l'Organització de Consumidors i Usuaris, que realitza aquest estudi cada quatre anys. L'entitat ha enquestat 5.260 veïns de la ciutat i aquests han determinat que Tarragona suspén en tots els àmbits, des de la recollida d'excrements fins al manteniment correcte de parcs i jardins, passant per l'entorn dels contenidors o les pintades i els cartells. 

 

La brutícia de la ciutat ha estat un dels temes més polèmics dels darrers mesos. De fet, les xarxes socials s'han inundat reiteradament de comentaris que criticaven la gestió municipal dels residus i la neteja pública. Fa aproximadament tres setmanes, desenes de contenidors es trobaven col·lapsats i, a principis de març, una empresa va ser sancionada per la penjada massiva de cartells als carrers.

 

Altres ciutats catalanes com Barcelona, Girona, Lleida, Badalona o l'Hospitalet de Llobregat es troben en la zona mitja de la taula, amb puntuacions d'entre els 55 —Girona— i els 47 punts —Badalona—. Les tres que encapçalen el rànquing són Oviedo, Bilbao i Vigo, que amb 79, 77 i 76 punts són les localitats més netes del país

 

L'entorn dels contenidors ha estat l'àmbit de Tarragona amb pitjor puntuació en l'enquesta de l'OCU. | @hardenaw

 

La ciutat està més bruta que fa quatre anys

El rànquing de l'OCU compta amb les capitals de província i deu ciutats més amb un significatiu nombre d'habitants. Tarragona ha obtingut un total de 38 punts, 11 menys que en l'enquesta realitzada l'any 2015. Els ciutadans han puntuat la neteja dels carrers i voreres amb 36 punts sobre 100, els parcs i jardins amb 44 punts —la nota més alta—, i la recollida d'excrements amb 26 punts. 

 

Les pintades i l'aparició de cartells han sumat 36 punts, l'entorn dels contenidors 33 —la nota més baixa—, la contaminació 40 i les zones allunyades del centre —com per exemple els barris de Ponent, Sant Pere i Sant Pau o Llevant— 38 punts. D'altra banda, l'OCU no ha pogut esbrinar la quantitat econòmica destinada a la neteja dels espais públics. Aquesta, però, estaria xifrada en uns 19,5 milions d'euros anuals.