NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Tarragona impulsa per Santa Tecla la carpa «Respecta'm», mesura contra la violència masclista

La campanya s'ha presentat avui dilluns, 3 de setembre, a l'Ajuntament tarragoní
La campanya l'ha presentat la consellera de Polítiques d'igualtat Ana Santos (al centre de la imatge) | TarragonaDigital.com

 

L'ajuntament de Tarragona ha acollit aquest matí de dilluns, 3 de setembre, la presentació de la campanya «Respecta'm» destinada a la prevenció de conductes sexistes a Tarragona. La iniciativa ve acompanya del 'Punt lila', una carpa que serà itinerant durant les festes de Santa Tecla i que neix amb la voluntat de ser «un espai d'informació i sensibilització a tota la població que faciliti l'assessorament i/o l'acompanyament a qualsevol persona que visualitzi o pateixi una agressió masclista i/o LGTBIfòbica». 

 

Aquesta carpa serà gestionada per dues persones, especialitzades en igualtat i gènere, que facilitaran informació sobre conductes sexistes, i en cas de necessitat i atenent al principi de confidencialitat i respecte, es facilitarà informació sobre el protocol a seguir per rebre atenció i com contactar amb la Guàrdia Urbana. La consellera de Polítiques d'Igualtat, Ana Santos, ha destacat la bona feina feta en els 3 anys en funcionament de la campanya i ha recordat que Tarragona va ser dels primers municipis a comptar amb una iniciativa d'aquest tipus. La consellera ha explicat que el principal objectiu de «Respecta'm» «és prevenir possibles conductes sexistes i LTGBIfòbiques i que tota la ciutadania gaudeixi d'unes festes respectuoses, però també estem preparats per actuar si és necessari».

 

On estarà el «Punt lila»?

El primer dia de festes que estarà activa la carpa serà el divendres, 14, de les 22 a les 2 hores, a la plaça del Rei. Aquell mateix cap de setmana, en horari nocturn, de 22 a 02 hores i de 21.30 a 1.30 hores, «Punt lila» es podrà veure al parc de Saavedra i a la plaça de la Font, el dissabte 15 i el diumenge 16 de setembre respectivament, L'únic dia que estarà a Ponent serà el dimecres 19, el dia del concert de Santa Tecla, dins el recinte de l'Anella Mediterrània. I per últim, el divendres 21, de 18 a 22 hores, a la plaça Verdaguer, i l'endemà, dissabte 22, de 22 a 2 hores al parc de Saavedra.

 

La campanya «Respecta'm» entén per agressió masclista i LGTBIfòbica «assetjament, humiliacions, insults, etc.» i pretén assegurar els «recursos necessaris i adequats per donar una resposta col·lectiva davant qualsevol agressió».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris