Cancel·lades les festes de Sant Joan, Corpus, la temporada de teatres i el Concurs de Focs de Tarragona

Ricomà no descarta «cap escenari» sobre Santa Tecla, Sant Magí ni el Concurs de Castells
La pirotècnia del Mediterráneo guanya el 29è Concurs de Focs Artificials de Tarragona | Laia Díaz

L'Ajuntament de Tarragona ha fet oficial aquest dimarts, 28 d'abril, la cancel·lació definitiva de les festes de Sant Joan del 24 de juny, el cèlebre Concurs de Castells de Foc de principis de juliol, la processó de Corpus del 14 de juny o la temporada sencera de teatres fins el 30 de juny a la ciutat. La causa, com és evident, és l'emergència sanitària del coronavirus. En el cas dels teatres, però, ja es treballa en una possible reprogramació a partir del 15 d'octubre.

t

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ha estat l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà, qui també encapçala la cartera de Cultura i Festes, qui ha anunciat les decisions després de reunir-se amb l'equip de la seva conselleria. Ha lamentat haver de renunciar aquest 2020 als actes «que no es poden traslladar a cap altra data del calendari», i ha anunciat la intenció que al 2021 es puguin celebrar en les mateixes dates.

Santa Tecla, Sant Magí i el Concurs de Castells 2020 pengen d'un fil

Ricomà ha mostrat «el desig que la cultura torni als carrers de Tarragona el més aviat possible», però ha admès que la gravetat i el caràcter incert de la situació ha obligat a anul·lar aquests punts forts del programa cultural 2020 de Tarragona, en ser els primers que arribarien per calendari. Més enllà del juliol, tot es troba ara mateix amb pinces.

«A partir d'aquesta data, mantenim tots els escenaris oberts i els contemplem absolutament tots», ha detallat el batlle en referència a les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla i al Concurs biennal de Castells que la ciutat havia d'acollir a la tardor. No es descarta haver de renunciar també a aquests esdeveniments, si bé és una decisió que encara no ha estat presa i que dependrà de l'escenari que dibuixin les pròximes setmanes.

"Ja hi ha full de ruta: el camí de TGN per recuperar el sector turístic" "Participeu: Tarragona es mobilitza per recaptar menjar amb aquesta iniciativa!"