NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Tarragona repeteix com la ciutat espanyola més cara per agafar un taxi

Així ho demostra l'estudi realitzat per la FACUA-Consumidores en acción, però des de l'Agrupació Radio Taxi Tarragona defensen que l'estudi «està mal fet»
Un taxi de Tarragona a l'estació de l'AVE. | Taxis CNT

 

El de Tarragona és el taxi més car d'Espanya per tercer any consecutiu. Així ho demostra l'estudi realitzat per FACUA-Consumidores en acción, on comparen les 52 principals ciutats de l'Estat. Sant Sebastià i Vitòria acompanyen a Tarragona en el podi. Des de l'Agrupació Radio Taxi Tarragona, però, reivindiquen que «l'estudi està mal fet»

 

L'estudi de FACUA-Consumidores en acción valora el preu del taxi de cada ciutat centrant-se en les tarifes diürnes, nocturnes i de cap de setmana per un recorregut d'un, cinc i deu quilòmetres. A cada capital se li atorga una puntuació, i Tarragona encapçala la llista amb 84 punts sobre 90. La resta de capitals catalanes també estan en la part superior del rànquing: Girona és quarta amb 62 punts, Lleida sisena amb 53 i Barcelona desena amb 45. 

 

Els taxistes defensen que l'estudi de FACUA està «mal fet»

És el tercer any consecutiu que Tarragona lidera el llistat de les ciutats més cares per agafar el taxi a Espanya. Això ha tornat a aixecar polseguera entre el sector, perquè asseguren que es tracta d'un estudi «mal fet». «No es pot comparar el nivell de vida i la pressió fiscal que tenen ciutats com Ceuta i Melilla amb Tarragona», declarava a TarragonaDigital el president de l'Agrupació Radio Taxi Tarragona, Sergi Marquès. 

 

Segons Marquès, caldria tenir en compte factors com el preu de la llicència, del transport, de l'habitatge o dels pàrquings. «Tarragona és una ciutat amb un nivell de vida alt i és cara. Això sempre va relacionat amb el preu del taxi», reivindicava el president de l'agrupació, qui afegia que «a Figueres, per exemple, la baixada de bandera costa 8 euros, i aquí només 3,50, però no surt perquè no és capital de província». 

 

Tarragona lidera el rànquing però no apuja els seus preus

Tot i que Tarragona torna a liderar el rànquing de ciutats més cares per agafar el taxi, és una de les que no ha apujat els seus preus, que continuen com l'any passat. La tarifa diürna per un trajecte d'un quilòmetre és de 4,57 euros i la nocturna de 5,98 euros. Per un trajecte de cinc quilòmetres, els preus s'enfilen fins als 8,95 euros durant el dia i 11,10 euros a la nit. Si el recorregut arriba als deu quilòmetres, el preu final serà de 14,20 euros durant el dia i 17,50 euros durant la nit. 

 

A l'altra cara de la moneda es troba Arrecife (Lanzarote), on la tarifa durant el dia és de 2,40 euros i de 3,05 euros durant la nit per un quilòmetre de recorregut. Amb tot, els taxistes reclamen un estudi «millor» i que tingui en compte molts altres factors que provoquen que el taxi de Tarragona sigui el més car de l'Estat.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris