Tarragona acollirà la preestrena del documental 'La vida con Williams' a principis de 2020

El film es basa en la vida de l'Anna, una jove de la ciutat que pateix aquesta síndrome
L'alcalde de Tarragona ha rebut al director del documental, Emanuel Munteanu | Mauri

 

Tarragona acollirà la preestrena del documental 'La vida con Williams', la història sobre una jove tarragonina que pateix la malaltia genètica de la Síndrome de Williams, a principis de l'any 2020. Així ho ha avançat l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, després de reunir-se aquest dimecres amb el director de l'audiovisual, Emanuel Munteanu, a l'Ajuntament.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

 

'La vida con Williams' explica el dia a dia de l'Anna, una veïna de 26 anys que va néixer amb aquesta patologia. «Vaig conèixer l'Anna el 2012 i vaig tenir clar que volia fer un projecte audiovisual», explica Munteanu. L'objectiu essencial és donar a conèixer aquesta síndrome poc comú, la Williams-Beuren, i visibilitzar-la a través dels ulls de la protagonista. «És una història de superació personal», afegeix el director.

 

El documental narra el dia a dia de l'Anna, una jove tarragonina que pateix la síndrome de Williams-Beuren

Aquesta síndrome, provocada per la pèrdua de material genètic en el cromosoma 7, implica una discapacitat intel·lectual lleu o moderada, presenta uns trets facials molt característics, estreny l'artèria principal tot just sortir del cor i eleva molt els nivells de calci en sang. En el documental, figures com la família, els amics, el treball, els especialistes o el voluntariat també narren la història de l'Anna.

 

El film és un projecte fortament arrelat a Tarragona, i aquest és el motiu que ha propiciat que l'Ajuntament de la ciutat s'interessés per acollir la preestrena tan bon punt estigui finalitzat, i abans que comenci a visibilitzar-se per festivals o cinemes. El consistori, de fet, ja va aprovar una declaració institucional el passat mes de febrer, a través del plenari, on es reconeixia la situació de totes les persones afectades per aquesta patologia.

 

També et pot interessar