Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tarragona lidera les donacions de sang a Catalunya

Presentada la 14 edició de la Marató de Donants de Sang a Tarragona. Es farà aquest dissabte, 15 de setembre, al Teatre Tarragona. Ja es pot reservar llitera per la pàgina web del Banc de Sang
Una imatge de la presentació d'aquest dimarts. | TarragonaDigital.com

 

La Marató de Donació de Sang a Tarragona ja s'ha convertit amb una tradició amb la qual la ciutat dóna per iniciades les festes de la patrona, Santa Tecla. Però és que a més a més, també és per tots els tarragonins, i tarragonines, i aquells donants vinguts d'arreu que s'apropen fins al teatre Tarragona, un motiu d'orgull pel clar exemple de solidaritat que mostra la ciutat. Tarragona és líder a Catalunya, juntament amb Olot, segons ha explicat Virginia Callao, directora del Banc de Sang i Teixits a Tarragona, en donació de sang.

 

Durant les 12 hores que sol durar la jornada, de 9.00 hores del matí a les 21.00 hores, al Teatre Tarragona, seu de la donació, s'hi apropen 1.000 persones, esdevenint així l'única ciutat catalana que supera els 1.000 donants en una sola jornada. Enguany la cita és aquest dissabte 15 de setembre, a partir de les 9, al Teatre Tarragona on prop de 100 persones, entre professionals i voluntaris, atendran als donants.

 

Qui no vulgui fer cua, ja pot reservar llitera a través de la web del Banc de Sang. En aquests moments, i segons ha declarat Virginia Callao, ja hi ha «183 inscrits». Callao, juntament amb la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, i Núria Vilanova, coordinadora de donacions del Banc de Sang, han presentat en roda de premsa la XIV edició d'aquesta marató de solidaritat.

 

«Una sola donació, tres receptors»

«La sang que es donarà dissabte s'enviarà a Barcelona, on es valora la seva idoneïtat i posteriorment se separa en sang, plaquetes i glòbuls vermells que es repartiran, segons les necessitats hospitalàries, per tota Catalunya. Per això diem que una sola donació, ajuda a tres receptors», ha manifestat la responsable del Banc de Sang. Totes tres, Callao, Ferrando i Vilanova, han volgut remarcar el caràcter lúdic de la jornada.

 

«Al pati del teatre, on passen els donants per fer el corresponent refrigeri, hi podran trobar des de puntaires, els Xiquets de Tarragona, elements del seguici, enguany li toca a la mulassa convidar a la participació i, com a novetat», ha explicat la regidora tarragonina, «aquest any també hi haurà personatges d'Star Wars».

 

Totes han volgut fer incís en el fet que «hi ha un molt alt grau d'implicació del teixit social i econòmic de la ciutat en aquesta Marató». Per concloure, es pot destacar que Virginia Callao ha explicat que «calen 1.000 donacions de sang diàries per fer front a les necessitats hospitalàries. La situació ideal seria tenir reserves per 11 dies però ara tenim coberts només 8». 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris