NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Tarragona crearà un protocol contra les onades de calor

Divendres es reuniran Protecció Civil, Creu Roja, Serveis Socials, Guàrdia Urbana i Esports per treballar un primer acord de cara a nous episodis de calor extrema com els de la darrera setmana
Tarragona descarta obrir les piscines municipals perquè té «platges» | TarragonaDigital.com

 

Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha impulsat, de cara a aquest divendres, 10 d'agost, una reunió per tal de començar a treballar en un protocol institucional per fer front a noves onades de calor. A la mateixa hi assistiran representants de la Creu Roja, de Serveis Socials, de la Guàrdia Urbana i d'Esports.

 

La presència d'Esports pot sorprendre, però durant la celebració aquest darrer cap de setmana del Triatló de Tarragona, prova emmarcada dins el 'Santander Triathlon Series 2018', responsables de l'Ajuntament han rebut queixes i amenaces d'abandonament del mateix per culpa de les altes temperatures.

  

El que es pretén amb aquesta reunió, impulsada per l'àrea de Protecció Civil gestionada pel conseller Josep Acero (PP), és «reforçar la comunicació institucional, fer que l'Ajuntament sigui part activa en la informació al ciutadà sobre com actuar en cas d'onada de calor, preparar un protocol que ens permeti fer front aquestes situacions de la manera més eficient i eficaç possible, no només pel que queda d'estiu sinó pels anys vinents». 

 

Una «operació iglú» pels mesos d'estiu

«S'estan estudiant diferents tipus de mesures que es podrien prendre i, sobre la taula, hi ha la possibilitat de repartir aigua gratuïtament, barrets i paraigües que serveixin de protecció contra el sol i obrir locals municipals on els que ho necessitin puguin trobar un lloc a resguard de les altes temperatures». En resum, l'Ajuntament vol disposar pels mesos d'estiu d'una «operació iglú», el protocol que s'activa a l'hivern, però adaptada a les altes temperatures de l'època.

  

Efectes de l'onada de calor

Alguns municipis de l'interior, com ara la Pobla de Mafumet, Botarell, el Catllar o Pallaresos, han pres la decisió d'obrir, de manera gratuïta, les piscines municipals com a mesura contra l'onada de calor. A Tarragona, segons informen, s'han plantejat la mateixa mesura però «s'ha descartat perquè som una ciutat amb platges i entenem que l'objectiu que se cerca amb obrir les piscines gratuïtament també és pot assolir anant a la platja».

 

L'onada de calor que sembla que deixarem enrere a partir d'aquest dimecres, 8 d'agost, segons apunta la informació meteorològica, ha deixat dos morts a Tarragona. Les dues, segons informacions recollides per TarragonaDigital, serien persones sensesostre que van ser ingressades a l'Hospital Joan XXIII.

  

La primera víctima, procedent de Constantí, va entrar a l'hospital dijous passat i no va poder superar els efectes de la calor, i va acabar morint aquest dissabte. La segona víctima, un home d'uns 60 anys, va ser trobat en estat molt crític a causa del cop de calor al barri de Campclar. Va ingressar a Joan XXIII el dissabte i traspassava al cap de poques hores.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris