NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

Tarragona escalfa els motors del REC 2018 amb el cicle RECvolucions

L'Auditori del CaixaForum acollirà quatre projeccions de films singulars i de gran qualitat

 

Tarragona acollirà aquest mes de desembre la XVIII edició del Festival Internacional de Cinema de Tarragona, el festival REC; un festival que escalfarà motors el mes de novembre amb el cicle RECvolucions. Quatre propostes cinematogràfiques escollides per la seva singularitat i qualitat, que projectades a l'Auditori del CaixaForum, es convertiran en el preludi perfecte d'un festival que creix any rere any.

 

Cicle RECvolucions

D'aquesta manera, el dimarts 6 de novembre a les vuit del vespre es projectarà la pel·lícula documental brasilera 'No Intenso Agora', de João Moreira Salles. Una proposta que traslladarà l'espectador al Maig del 68 francès, però des d'una perspectiva actual i amb cultures ben diferents; de la mateixa França, l'antiga Txecoslovàquia o del Brasil. «Un documental hipnòtic que ens fa repensar les imatges a l'hora que ens encisa i captiva», afirmen des del REC.

 

El dimarts 13 del mateix mes, a la mateixa hora, l'Auditori del CaixaForum acollirà 'Sami Blood', d'Amanda Kernell. Una coproducció sueca, danesa i finesa que posarà l'espectador a la pell d'una ramadera de 14 anys de la gelada Laponia, que es veurà exposada al racisme dels anys 30 i a inspeccions genètiques al seu internat, on començarà a somniar amb una altra vida. Una òpera prima vibrant que ja ha sorprès públic de tot el món per la seva força.

 

Dijous 22 a les vuit del vespre, serà el torn de la projecció del film gallec 'Todas las mulleres que coñezo', dirigida per Xiana Do Teixeiro. Una pel·lícula íntima que atrapa l'espectador amb el relat de noies i dones de diferents generacions que parlen sobre situacions que 'els han passat a totes'; un qüestionament obert sobre les diferències i els equilibris de gènere que, a més a més, comptarà amb la seva directora al final de la projecció.

 

Finalment, el dijous 29 de novembre, també a les vuit del vespre, el CaixaForum acollirà la projecció de la pel·lícula alemanya 'La Revolució Silenciosa', de Lars Kraume. Un film situat a la República Democràtica Alemanya del 1956, on uns estudiants de batxillerat s'assabenten de la revolta del poble hongarès als noticiaris clandestins i, admirats per la seva lluita per la llibertat, decideixen mantenir silenci a les classes en senyal de protesta. Un film emotiu que mostra la força del col·lectiu davant l'entorn i l'autoritat inflexible.

 

'REC On The Road'

Paral·lelament al cicle RECvolucions, el REC també tindrà un entrant a Altafulla (Baix Gaià) i a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), de la mà del 'REC On The Road'.

 

Així, el 23 de novembre el Cineclub d'Altafulla acollirà la pel·lícula 'La mano invisible' de David Macián, que va guanyar el Premi del Públic al REC del 2016. El 29 de novembre, el Cineclub de la Ràpita projectarà el film 'Matar a Jesús' de Laura Mora Ortega, que també va guanyar el Premi del Públic al REC 2017.

 

Tarragona escalfa els motors del REC 2018 amb el cicle RECvolucions | REC

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris