Tarragona recupera la normalitat després d'una caòtica nit d'aldarulls

La tranquil·litat ha tornat aquest dimecres a la ciutat després dels greus incidents d'ahir a la nit, que han estat el principal tema de conversa aquest matí en bars, cafeteries i carrers
La Rambla Nova, aquest migdia, havia deixat enrere les imatges dels aldarulls d'ahir a la nit. | Àngel Ullate

 

Tarragona ha recuperat aquest dimecres la tranquil·litat, després dels greus incidents d’ahir a la nit a la plaça Imperial Tàrraco i a la Rambla Nova, després de la manifestació convocada per Òmnium i ANC davant la subdelegació del Govern. Durant la nit, personal municipal ha treballat per tal de tornar l’aspecte habitual les principals artèries de la ciutat.

 

 

Així, quan la gran majoria de ciutadans han sortit al carrer, la situació s’havia ja normalitzat. A primera hora del matí, aquesta imatge només quedava trencada pel reforç en la protecció de la Subdelegació del Govern, a càrrec dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, i alguns operaris que retiraven contenidors cremats a la plaça Imperial Tàrraco.

 

La subdelegació del Govern, aquest migdia, amb la vigilància dels Mossos d'Esquadra. | Àngel Ullate

 

La matinal a la capital tarragonina ha transcorregut amb total normalitat i amb la mateixa rutina, només trencada per l'anada i tornada de la manifestació d'estudiants. Els autobusos circulaven més o menys en hora, minut amunt, minut avall. A les entrades dels centres educatius el mateix caos de cada dia: cotxes en doble fila, aparcats sobre les voreres o ocupant la parada de l’autobús, mentre a pocs metres agents de la Guàrdia Urbana regulaven els passos de vianants. Res que no es vegi cada matí a Tarragona.

 

Els aldarulls d'ahir a la nit, principal tema de conversa

Per no parlar dels bars i cafeteries, plenes de gent comentant els fets d'ahir a la nit, mentre agafaven l'esmorzar i el cafè per tal de deixar enrere la son i afrontar un nou dia a la capital tarragonina. Altres recollien la premsa del dia, mentre la majoria no aixecava la vista del mòbil. A cada minut, la Rambla Nova ha anat agafant més vida, omplint-se de gent amunt i avall, mentre els habituals de cada jornada anaven agafant lloc i seien fent petar la xerrada o, simplement, observant l’anar i venir.

 

Imatge de l'edifici de l'Agència Tributària de Tarragona, aquest migdia. | Àngel Ullate

 

Normalitat aparent també a les oficines de l’Agència Tributària que van ser atacades ahir amb foc i ampolles. L’únic record d’una nit calenta era la porta central d’accés inutilitzada i senyalitzada amb una cinta. Des de primera hora, diversos operaris han arreglat el vidre trencat del tercer pis i han netejat les restes de fum i cendra.

 

A la resta de la ciutat, alguns contenidors cremats eren l’únic record d’una nit plena d’aldarulls que la gran majoria de la població de Tarragona espera que no es repeteixi.

 

Gent travessant el pas de vianants de la Rambla Nova a la plaça Imperial Tàrraco. | Àngel Ullate

 

També et pot interessar: 

 

 

Més notícies de la categoria Tarragona