Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La tarragonina Montserrat Palau, membre del Fòrum que avançarà cap al dret a l'autodeterminació

El Fòrum Cívic Constituent està presidit per Lluís Llach i compta amb noms com Albano Dante-Fachín, Antonio Baños o Beatriz Talegón
Montserrat Palau, al faristol del Parlament durant la seva època com a diputada. | TarragonaDigital

 

La tarragonina Montserrat Palau i Vergés, professora de Literatura Catalana a la Universitat Rovira i Virgili, ha estat nomenada membre del Consell Assessor del Fòrum Cívic, Social i Constituent encapçalat per Lluís Llach. Aquest ens, segons explicava el president de la Generalitat, Quim Torra, és una «eina republicana» que promourà i facilitarà el debat, però no redactarà una constitució catalana ni iniciarà el procés constituent. Torra ha signat avui el decret per nomenar els membres del Consell que «analitzarà i oferirà la metodologia i el programa de debat de definició de país que vol la ciutadania». 

 

El Fòrum Cívic depèn del departament de Presidència, per tant, la responsable directa serà la consellera d'aquesta àrea i portaveu del Govern, Elsa Artadi. L'exdiputat de JxSí, Lluís Llach, és qui encapçala el Consell Assessor del Fòrum. Llach assegura que l'objectiu és «dinamitzar, acompanyar i assessorar» aquest «gran espai» que és l'inici d'un «debat constituent».

 

Montserrat Palau, membre del Consell Assessor

Montserrat Palau i Vergés formarà part del Consell Assessor del Fòrum Cívic, Social i Constituent. Palau, exdiputada de JxSí, compartirà càrrec amb els també exdiputats Carmina Castellví (JxSí); Albano Dante Fachin i Àngels Martínez Castells (comuns) i Gabriela Serra i Antonio Baños (CUP). 

 

També formen part del consell Jordi Domingo, portaveu de Constituïm; Jaume López, doctor en ciència política i de l'administració; Albert Noguera, professor de dret constitucional a la Universitat de València; l'economista Miquel Puig; i la sociòloga Marta Rovira i Martínez, a més de la periodista Beatriz Talegón

 

Avui, primera reunió del Fòrum Cívic, Social i Constituent

Aquest divendres a primera hora de la tarda es durà a terme la primera reunió del Fòrum Cívic, Social i Constituent. Les sessions aniran encaminades a debatre i conèixer de primera mà quina és la voluntat la ciutadania i quin tipus de país vol. 

 

L'objectiu és, segons declarava Lluís Llach, impulsar i no dirigir. «Si del debat surt que el que convé és el federalisme, em sentiré fotut però serà la voluntat de la gent. El que no tenim excusa és per no repensar-nos», va argumentar. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris