Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Quatre tarragonins viatgen als Alps per explicar el periple dels refugiats

El periodista, Carlos Domènech, i tres exestudiants de la URV gravaran un documental entre els pobles de Bardonecchia i Briançon sobre el recorregut dels migrants
Imatge dels quatre joves tarragonins que faran el documental als Alps | TarragonaDigital.com

 

Són temps de crisi a Europa. L'arribada de refugiats i el drama que es viu al Mediterrani està avocant a la Unió Europea a un conflicte sense precedents. El drama dels refugiats o persones migrades no acaba quan trepitgen terra, sinó que continua un cop són a Europa. Quatre tarragonins viatjaran aquest estiu entre la frontera italiana i francesa, als Alps, per seguir el recorregut que fan aquestes persones. 

Un documental per parlar del recorregut que fan els refugiats

El Carlos Domènech, periodista tarragoní, és l'impulsor d'aquest projecte que porta per nom 'Alpes: última salida' i que donarà lloc a un documental. Domènech ha estat dues vegades a Grècia per documentar el drama dels refugiats. «Veure el que estava passat i no poder fer res» és el que el va portar fins allí. Ara, juntament amb els comunicadors Robert Gassó, Àlex Folguera i Sandra Pascual viatjaran a Bardonecchia, Itàlia i Briançon, França.

 

El treball de camp començarà a finals de juliol i acabarà la primera setmana de setembre, quan tornaran a Tarragona per realitzar la feina de postproducció. Per què aquesta zona? Les muntanyes s'han convertit en una opció per aquells migrats que arriben a Itàlia i volen trepitjar territori francès o el nord d'Europa. L'objectiu del documental, explica Domènech a TarragonaDigital.com, és mostrar que hi ha refugiats de molts tipus, que no només es tracta de sirians i que un cop han trepitjat terra han de passar per un altre periple, com és creuar les muntanyes per arribar a França. 

 

 

L'estiu, segons expliquen, és una de les èpoques més fortes, ja que aprofitant el bon temps, més persones opten per aquest camí de les muntanyes. Amb el documental els responsables del treball també volen posar de manifest la situació política i social que s'està vivint a Itàlia, amb l'augment de les forces d'extremadreta i a França, on també són cada cop més presents. 

 

«La finalitat és mostrar que no només hi ha refugiats al Mediterrani, i mostrar, també, la realitat del que es viu a la frontera entre Itàlia i França», explica Domènech. El motiu pel qual han escollit aquest destí és per la seva «singularitat». De fet, el relat d'aquells que creuen els Alps per seguir la ruta a Europa no és molt conegut. 

 

Un 'Verkami' per finançar el documental dels refugiats

Es tracta d'una iniciativa independent, que promouen aquests quatre joves, i sense l'ajuda de cap organització o mitjà de comunicació. L'objectiu és finançar el projecte a través d'una campanya 'Verkami', de micromecenatge, que ja han posat en marxa, sota el nom 'Alpes: última salida'. 

 

Amb el que recaptin esperen pagar una part dels costos del viatge, i poder produir aquest documental que després s'emetrà a Tarragona. L'objectiu principal dels joves és, sobretot, mostrar als ciutadans una realitat que no sempre s'explica. 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris