Els tarragonins esgoten les 2.000 racions del pastís del Braç de Santa Tecla en mitja hora

L'han elaborat cinc pastisseries artesanes de Tarragona: Conde, Trill, Montserrat, Rabassó i Palau
L'han elaborat cinc pastisseries artesanes de Tarragona: Conde, Trill, Montserrat, Rabassó i Palau. | Antonio Ramos

 

Un any més, els tarragonins han esgotat les 2.000 racions del pastís del Braç de Santa Tecla, en l’acte més dolç de la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona, que enguany ha arribat a la seva 17a edició. 

 

Grans i petits, pares i filles, àvies i néts. Ningú s’ha volgut perdre el deliciós bescuit de nata preparat per la cita per cinc pastisseries artesanes de Tarragona: Conde, Trill, Montserrat, Rabassó i Palau. Uns 75 metres de pastís que han fet les delícies dels més llaminers. A més cal sumar les 300 racions de pastís que s'han elaborat especialment per a les persones celíaques.

 

Els tarragonins assaboreixen les 2.000 racions del pastís del Braç de Santa Tecla | Antonio Ramos

 

Repartint les 2.000 racions hi havia els artesans pastissers, acompanyats per responsables polítics de l’Ajuntament de tots els colors. En poc més de mitja hora, centenars de tarragonins i tarragonines han exhaurit les porcions de pastís de nata.

 

En la primera edició, el 2002, dotze pastisseries van elaborar fins a 150 metres de pastís, i es van poder repartir unes 4.000 racions. La iniciativa va sorgir després que un grup de pastissers es proposessin batre el Rècord Guiness del Braç de Santa Tecla més gran del món, però finalment els del Record Guiness no es van presentar.

 

«Aquest acte també és una reivindicació de la pastisseria artesanal»

El president del Gremi d'Artesans Pastissers de Tarragona, Josep González, explicat que aquest «és un homenatge als nostres clients i també als que no ho són, donant-los a conèixer el tradicional Braç de Santa Tecla». Josep González ha afegit que «aquest acte també és una reivindicació de la pastisseria artesanal».

 

Els 75 metres de pastís s'han acabat en poc més de mitja hora | Antonio Ramos

 

Més notícies de la categoria Tarragona