Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Tarragona. Fes clic aquí et sorprendrà!

EN DIRECTE

Les fortes tempestes matinals causen alguns problemes i deixen més de 30 l/m² en poca estona

ÚLTIMA HORA

La pluja provoca canvis en actes de la festa major de Santa Tecla 2019

Arriba a Tarragona l'obra de teatre on «l'edat no importa»

«Entre versos y Marsillach» és un homenatge a Adolfo Marsillach protagonitzat per actors i actrius amateurs de la tercera edat
Actors i actrius de «Entre versos y Marsillach» interpreten «Elegía» de Miguel Hernández. | TarragonaDigital

 

Aquest divendres, 1 de febrer, arriba a Tarragona l'obra de teatre on «l'edat no importa». Està protagonitzada per actors i actrius amateurs de la tercera edat. Aquests, realitzaran una lectura dramatitzada de poesies del Segle d'Or de la literatura espanyola. L'obra es titula «Entre versos y Marsillach» i és una adaptació de la representació creada per Adolfo Marsillach (Barcelona, 1928) junt amb Amparo Rivelles i Maria Jesús Valdés, que van homenatjar el Segle d'Or l'any 1997. Onze actors i actrius de l'espai Caixa Reus pujaran a l'escenari aquesta tarda, a partir de les sis, al CaixaFòrum de Tarragona

 

 

«Entre versos y Marsillach», una obra que no entén d'edats

El projecte «Entre versos y Marsillach» té l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent gran, enfortir l'envelliment actiu i convidar-los a endinsar-se en el teatre i la cultura. Va néixer gràcies a una col·laboració entre Varela Producciones, la companyia de Blanca Marsillach —filla d'Adolfo Marsillach— i La Caixa. Tarragona és la ciutat número 31 que visiten. Més de 600 ancians ja han participat en aquest projecte, que ha tingut una audiència de més de 6.000 persones. 

 

«Mentre li sumes anys a la vida, cal sumar-li vida als anys». Aquestes són les paraules de Blanca Marsillach per definir el projecte amb el qual treballen des de fa tres anys. La mitjana d'edat dels participants se situa entre els 65 i els 90 anys, però durant la gira, han tingut actrius de fins a 96 anys, tal com va passar a Pamplona. 

 

Aquesta setmana, els actors i actrius de l'espai Caixa Reus han assajat més de sis hores diàries per poder tenir a punt la representació. «Donen una vida diferent als textos gràcies a la seva experiència. Ells han viscut coses i tenen uns records que nosaltres encara no tenim, i això és molt important per la representació», explica Begoña Mencía, actriu i directora de l'obra. 

 

Dos actors assagen un dels poemes que aquesta tarda interpretaran al Caixa Fòrum de Tarragona. | TarragonaDigital

 

«Marsillach era el meu amor platònic»

Les actrius i actors que aquesta tarda protagonitzaran «Entre versos y Marsillach» a Tarragona són de Reus. Les seves edats oscil·len entre els 68 i els 81 anys, però desfermen energia i positivisme. «Som molt bons, ja ho veureu aquesta tarda. Després d'aquesta actuació, les nostres carreres artístiques faran un salt», bromejaven des de l'escenari del CaixaFòrum. 

 

La majoria coneixien i seguien les creacions d'Adolfo Marsillach. De fet, per alguns era un autèntic «ídol». «Vaig conèixer l'Adolfo quan només tenia vint anys. Sempre m'ha encantat. De fet, he de reconèixer que era el meu amor platònic. Estic molt emocionada de ser aquí», ha revelat la Ibon, una de les actrius que interpretarà poemes de Quevedo, Lope de Vega, Góngora, Santa Teresa de Jesús o Miguel Hernández. 

 

Blanca Marsillach està convençuda que la representació «serà un èxit». «Catalunya té molt de rigor teatral. Aquí la gent és molt bona», ha afirmat convençuda la filla del reconegut actor i director. L'espectacle arrencarà a les sis de la tarda, en el que serà l'últim show abans de començar una nova gira el mes de març a Extremadura. 

 

Els actors i actrius de «Entre versos y Marsillach» a Tarragona tenen entre 68 i 81 anys. | TarragonaDigital

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris